Odds og spilltips til Vålerenga – Aalesund

Vålerenga – Aalesund
Itility stadion, Oslo
Søndag klokken 18.00

Vålerenga og Aalesund møtes søndag til kamp i Eliteserien på nye Itility stadion. Les mer og få odds og spilltips til kampen her.

Viktig seier

Vålerenga tok et langt skritt vekk fra nedrykkssumpen torsdag da de i hengekampen mot Haugesund vant komfortabelt 3-0 hjemme.

Det sørget for at Vålerenga klatret fra trettendeplass til tiendeplass på tabellen og hovedstadslaget er nå fem poeng over direkte nedrykk med seks kamper igjen å spille.

Forferdelig form

Aalesund befinner seg også fem poeng udner Vålerenga, men innehar kvalifiseringsplassen grunnet bedre målforskjell enn Tromsø som ligger på direkte nedrykk.

Aalesund befant seg helt oppe på fjerdeplass etter fjorten serierunder i sommer men har hatt en forferdelig høstsesong og har i snitt falt én plass på tabellen etter hver serierunde siden. med seks kamper igjen å spille haster det for Aalesund å finne tilbake til formen de hadde i våres.

Tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre 25 ganger tidligere i Eliteserien, og det er ofte svært jevnt, med et lite overtak tik Vålerenga.

De har vunnet totalt 11 av kampene, fire har endt med uavgjort og ti med Aalesund-seier. Målforskjellen er 33-27 i favør Vålerenga.

Første oppgjøret mellom klubbene denne sesongen på Color Line stadion i mai endte med en 0-1 seier til Vålerenga, etter mål av Herman Stengel.

Skader og suspensjoner

Vålerenga har flere spillere som er usikker til søndagens kamp, deriblant Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue, men ellers er troppen skade og suspensjonsfri.

For Aaesund sin del er troppen helt skadefri og trener Trond Fredriksen kan stille fulltallig lag i den viktige kampen om å berge plassen i Eliteserien mot Vålerenga.

Itility stadion

Kampen spilles på Vålerengas nye arena som har fått navnet Itility stadion. Kapasiteten er 17.333, men det blir neppe mer enn 10.000 søndag.

Spilltips: Aalesunds svake form fortsetter

Vålerenga viste fine tekter i torsdagens hengekamp, der blant annet reservespiss Henrik Kjelsrud Johansen endelig fikk sitt første Eliteseriemål for sesongen, og Herman Stengel som tok godt vare på en sjelden sjanse fra start.

Aalesund har grunnet landslagspausen ikke spilt kamp siden 01. oktober, da de tapte 2-0 borte for Sandefjord, og sunnmøringene tapte også de to seriekampene før det.

Odds for kampen hos bet365:

Vålerenga: 1.72

Uavgjort: 3.60

Aalesund: 4.75

Vålerenga med (-) handicap: 2.75

Vi går for minst tomålsseier til Vålerenga til 2.75 i odds.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler