Spilltips: Norge U20 møter gruppefavoritt Uruguay U20

Uruguay Norge spilltips

Vår lille affære i VM for 26 år siden endte imidlertid brått etter at Mexico og Brasil viste seg å være for vanskelig å slå, og vi forlot gruppespillet uten et eneste mål.

Uruguay U20 – Norge U20
Stadion Widzewa, Lodz
U20-VM
Fredag klokken 20:30

Red Bull Salzburg-spilleren Erling Braut Haaland har imidlertid vist på aldersbestemt landslag at han har full kontroll på hvor målet står, han står med hele 18 mål på 18 kamper for G18, G19 og U20. Vi krysser fingrene for at han finner veien til nettmaskene i kveld igjen.

Slo de regjerende mesterne

Det norske U20-landslaget kvalifiserte seg til mesterskapet i Polen etter at de ble nummer tre i sin gruppe i U19-EM i fjor, etterfulgt av en 3-0-seier mot regjerende VM-vinner England i playoffen.

Den gamle Lyn-spilleren og nåværende Rosenborg-spissen Erik Botheim sendte Norge i ledelsen mot engelskmennene etter 75 minutter spilt etter et langvarig press mot de tre løvene.

Eman Markovic og Jens Petter Hauge avgjorde så for Norge kort tid etter, og med det sørget de for å sikre vår stolte nasjon vår tredje deltakelse i et U20-verdensmesterskap.

Landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen har høye ambisjoner for mesterskapet. Målet er å komme seg videre fra gruppespillet, noe hverken lagene i 1989 eller 1993 klarte å prestere.

Nådde semifinale for to år siden

Kveldens motstander er regnet som favoritter i vår gruppe C. Uruguays aldersbestemte landslag maktet akkurat ikke å sikre seg en finaleplass under U20-VM i Sør-Korea for to år de de ble slått ut i semifinalen av Venezuela etter straffesparkkonkurranse.

Det er dermed trolig et revansjelystent Uruguay-lag Norge møter i Polen i kveld. Klarer vi å ta poeng skal vi være særdeles fornøyde, da vi har svært gode muligheter til å slå både Honduras og New Zealand i de neste gruppespillskampene.

Erling Braut Haaland er selvsagt den største profilen i Johansen sin tropp. Stabæk er imidlertid sterkt representert da hele fire av bærumlagets unge profiler er å finne i troppen.

Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet, Ola Brynhildsen og Emil Bohinen har alle etablert seg i Eliteserien for Bærumslaget, og vil trolig være viktige spillere for Johansen under dette mesterskapet.

Spilltips: Uavgjort

Det er vanskelig å si hvordan de to lagene står mot hverandre, men Uruguay er sett på som det klart sterkeste laget i denne gruppen, og er kjent for å være ekstremt dyktig til å få frem gode fotballspillere.

Norge kan nok forvente seg teknisk meget gode spillere på egen banehalvdel, men også Norges tropp består av talentfulle fotballspillere som vet hvordan man behandler en ball.

Derfor tror vi Norge kan holde Uruguay til uavgjort i dette oppgjøret, og dermed ta et stort steg mot avansement fra gruppen.

Vi tror det ender uavgjort!

NordicBet gir fine 3.15 i odds for U.

Spill her!

TV og Live stream

NRK har sikret seg rettighetene til å sende alle Norges kamper fra mesterskapet i Polen, og dette oppgjøret kommer til å bli sendt på NRK3 og på NRK TV på nett.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler