Spilltips: Brann med gylden mulighet for å tette gapet til Rosenborg i gullkampen

Tromsø har bare én seier på sine siste åtte seriekamper og faller som en stein på Eliteserietabellen. Fire poeng siden starten av juli er status, og medaljekamp er erstattet med nedrykkskamp for gutan.

Tromsø – Brann
Alfheim stadion, Tromsø
Eliteserien, runde 24
Mandag klokken 19:00

Forrige helg ble det tap for et Lillestrøm-lag som desperat kjemper om å unngå sitt første nedrykk på over 40 år, og kanarifuglene tok til slutt en veldig fortjent 1-0-seier.

Brann på sin side tok imot tabelljumbo Sandefjord i det som før kamp ble spådd som en meget enkel hjemmeseier for et gulljagende Brann-lag. Men etter at Brann måtte kjempe seg til et 1-1-resultat var det trolig en god dose undervurdering fra hjemmelagets side, og Rosenborg økte med sin seier over Sarpsborg 08 sitt forsprang i gullkampen til fire poeng.

Men takket være Moldes seier over Rosenborg i går er nå gullkampen helt åpen igjen. En seier til bergenserne vil sørge for at det er ett lite poeng som skiller de to topplagene når det gjenstår seks serierunder.

Lagnyheter

Førstekeeper Samuel Sahin-Radlinger er fortsatt utilgjengelig etter at han måtte operere en liten skade i kneet, og må trolig også stå over også neste serierunde. Også Ruben Kristiansen er ute med lyskeskaden som har plaget han hele denne sesongen, mens Ludcinio Marengo og kaptein Vito Wormgoor er usikre.

Tromsøs toppscorer Runar Espejord har vært ute med skade den siste tiden, men til tross for fremgang de siste dagene blir han ikke klar til kveldens kamp.

Forventede lagoppstillinger

Tromsø: Kongshavn; Ødegaard, Wangberg, Gundersen; Taylor, Berntsen, Gamst Pedersen, Nilsen; Åsen, Valakari; Ingebrigtsen

Brann: Pettersen; Teniste, Eggen Rismark, Acosta, Grøgaard; Haugen, Yttergård Jensen, Barmen; Koomson, Bamba, Rolantsson

TV og live stream

Kampen kommer til å bli vist på Eurosport Norge og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Oddstips

Brann skal vinne dette oppgjøret for å fortsatt holde liv i drømmen om gull. Selvsagt er det enda seks serierunder å spille også etter kampslutt i kveld, men Rosenborg roter ikke bort mange poeng slik de gjorde borte mot Molde i går.

Tromsø er i elendig form, men gjør det ofte godt når de tar imot Brann på Alfheim, sist gang bergenserne vant der oppe var helt tilbake i 2010-sesongen.

Men vi tror Brann tar tre nye viktige poeng her i dag. Et Tromsø-tap er ikke krise, da det enda er syv poeng ned til direkte nedrykk.

Vi går for borteseier til meget fine 2.50 i odds hos Unibet

Spill på kampen her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler