Tøff oppgave for Rosenborg hjemme mot Hearts

Maratontabell Eliteserien

Rosenborg gikk med nød og neppe videre mot nord-irske Crusaders, nå venter nok en britisk motstander, når Hearts venter i den tredje og nest-siste kvalifiseringsrunden i UEFA Conference League.

Kan bli en skikkelig mislykket sesong

Etter en forferdelig start og det som til slutt endte med sparkingen av Kjetil Rekdal, er Conference League siste mulighet for Rosenborg til å få noe suksess denne sesongen.

Svein Maalen har fått noe skikk på mannskapet i sommer, det skal sies. Etter 2-1 borte mot Haugesund i helgen står Rosenborg med fire strake seire i Eliteserien, men det er fortsatt minimale sjanser til å blande seg inn i en medalje/Europacup-strid.

Med 12 kamper igjen er det hele 16 poeng opp til Glimt på førsteplass og syv poeng opp til fjerdeplasserte Molde, som har fått opp dampen i Eliteserien de siste ukene.

Rosenborg er også slått ut av Cupen.

Dermed er det Conference League minnene kan bli skapt denne høsten. Men med 4-4 etter 180 minutter, og et sent seiersmål i siste ekstraomgang mot Crusaders, skal nivået opp før Hearts gjester Lerkendal torsdag kveld.

Hearts er i Conference League tredje kvalifiseringsrunde etter fjerdeplass i den skotske Premier League forrige sesong, men er milevis fra Celtic og Rangers når det kommer til nivå.

Klubben, som er mest kjent i Norge som klubben Roald «Kniksen» Jensen spilte for, startet årets ligasesong med 2-0 borte mot St. Johnstone.

Slots Palace Casino

Slotspalace

4.2/5

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

For Rosenborgs del er Nypan og Skarsem usikker til dette oppgjøret, mens Noah Jean Holm, Ole Christian Sæter, Markus henriksen og Jonathan Augustinsson definitivt er utilgjengelig.

Gjestene fra Skottland må klare seg uten Barrie McKay, Craig Halkett og Craig Gordon. Alex Coshrane sto over mot St. Johnstone på grunn av suspensjon, og blir trolig å se i startoppstillingen på Lerkendal.

Rosenborg:

Tangvik;
Cornic, Reitan, Yttergård Jenssen, Pereira;
Holse, Børkeeiet, Tagseth;
Nypan, Thorvaldsson, Nelson

Hearts:

Clark;
Atkinson, kent, Rowles, Coshrane;
Oda, Haring, Nieuwenhof, Devlin, Forrest;
Shankland

Rosenborg vs Hearts Odds for HUB:
Kampen starter 10/08 19:00
Kamp avsluttet

Spilltips til Rosenborg – Hearts: Begge lag scorer

Rosenborg har som nevnt vunnet sine fire siste i Eliteserien, men de har sluppet inn mål i syv av sine siste ligakamper, og slapp inn to mål i hver av kampene mot lille Crusaders.

Og det er ikke det at Hearts scorer veldig mange mål. De vant som nevnt 2-0 i helgen, men scoret kun to mål på fire treningskamper i sommer.

Jeg er uansett ikke overbevist over Rosenborgs forsvarsspill, og Hearts vet at de helt skal score for å sikre seg et godt utgangspunkt før returen neste uke. Og det skal selvfølgelig Rosenborg også.

Jeg går for at begge lag scorer til 1.90 i odds hos ComeOn.

Rosenborg vs Hearts Begge lagene scorer
Kampen starter 10/08 19:00
Kamp avsluttet
Rosenborg vs Hearts Over/under 2.5 mål
Kampen starter 10/08 19:00
Kamp avsluttet
Conference League
Det er duket for nest siste kamp i de europeiske gruppespillene, og Glimt har mulighet til å sikre avansementet til utslagsrundene med seier hjemme mot Lugano. Her er vårt spilltips til oppgjøret.
19 desember, 2023
Conference League
Bodø/Glimt tok en viktig 3-1-seier hjemme mot Besiktas for to uker siden, men nå venter en betydelig tøffere match i en klassisk "heksegryte" i Istanbul. Her er vårt spilltips til det viktige oppgjøret.
19 november, 2023

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler