Tett oppgjør når Skottland og Ukraina skal kjempe om VM-playoff

Hampden Park Skottland landslag

Den siste VM-plassen fra Europa skal endelig avgjøres i kveld, når Skottland og Ukraina skal spille playoff på Hampden Park, og hjemmelaget er små favoritter mot laget som nådde kvartfinale i EM sist sommer.

Kampen utsatt siden mars

Oppgjøret skulle egentlig spilles i slutten av mars, sammen med de andre semifinalene i denne VM-playoffen. Men grunnet åpenbare grunner var det vanskelig for det ukrainske landslaget å spille fotballkamp på det tidspunktet, og kampen ble dermed utsatt til i dag.

Vinneren av oppgjøret skal møte laget som vant den andre semifinalen i A-playoffen, der Wales og Østerrike møttes i Cardiff. Den kampen vant Wales, og dermed er det duket for playoff-finale i Cardiff på søndag, der Wales tar imot vinneren av dette oppgjøret.

Har spilt tre treningskamper

Ukraina fikk som nevnt ikke spilt kamper i landslagspausen i mars, og har ikke spilt en tellende landskamp siden VM-kvalifiseringen ble avsluttet i november i fjor.

Etter mars har det blitt arrangert treningskamper mot Borussia Mönchengladbach, Empoli og Rijeka, med et ukrainsk lag bestående av spillere som ikke har hatt mulighet til å spille klubbfotball, på grunn av situasjonen i hjemlandet.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Gjestene kommer med en tropp der flere av spillerne mangler kamptrening, da mange av dem opprinnelig spiller for klubber i den hjemlige ligaen, som har vært satt på pause siden krigen startet.

Men de har også flere spillere som har spilt mye og godt i noen av Europas beste ligaer, som Manchester Citys Oleksandr Zinchenko og West Hams Andriy Yarmolenko.

Til tross for at han spilte alle 90 minuttene for Liverpool i Champions League-finalen mot Real Madrid på lørdag, er det forventet at Andrew Robertson starter for Skottland i dette oppgjøret.

En som definitivt ikke starter er Kieram Tierney, som er ute med skade, sammen med Ryan Jack, som har måtte trekke seg helt fra troppen i denne landslagspausen.

Forventede lagoppstillinger:

Skottland:

Gordon; Hendry, Hanley, Cooper; O’Donnell, McTominay, McGregor, Robertson; McGinn, Dykes, Christie

Ukraina:

Pyatov; Karavaev, Zabarnyi, Matvienko, Mykolenko; Malinovskyi, Stepanenko, Zinchenko; Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov

Spilltips: Uavgjort ved fulltid

Det er en vanskelig kamp å skulle tippe utfallet av dette. Skottland har vist lovende takter siste året, der de blant annet har slått Danmark og spilt uavgjort mot Polen og Østerrike.

Men hvordan vil Ukraina se ut, er det store spørsmålet. Flere av de store ukrainske stjernene har fortalt om hvor mye de ønsker å gi hjemlandet et VM-sluttspill, som et lite lys i denne mørke tiden.

Skottland har som vanlig massiv støtte hjemme på Hampden, men det er heller tvilsomt at Ukraina kommer til en heksegryte, de vil nok bli tatt imot med både respekt og ydmykhet av hjemmefansen.

Jeg tror gjestenes vilje til å vinne vil mer enn kompensere for manglende kamptrening, og jeg tror de gir Skottland kamp helt til siste spark. jeg lukter uavgjort, og at kampen må avgjøres i ekstratiden, eller med stor sannsynlighet ved straffesparkkonkurranse.

Uavgjort gir fine 3.05 i odds hos Unibet.

Spill nå!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler