Sverige fikser nest siste hinder på veien til VM

Friends Arena Sverige Stockholm

I motsetning til Norge har Sverige fortsatt muligheter til å kvalifisere seg til VM, og spiller en meget viktig kamp mot Tsjekkia i kveld. Det er semifinale i VM-playoffen, som Sverige sikret seg takket være sin andreplass i gruppespillet. Motstander er Tsjekkia, som også havnet på andreplass i sin gruppe.

Vinneren av dette oppgjøret skulle egentlig møte vinneren av Polen mot Russland, men siden Russland er utestengt fra all internasjonal fotball har Polen allerede vunnet det oppgjøret på walkover. Dermed er det allerede klart at vinneren i kveld møter Polen i det som blir en ren finale om en billett til Qatar-VM om åtte måneder.

Kampen spilles på Friends Arena i Stockholm, og Sveriges nasjonalarena er for lengst utsolgt, noe som betyr fantastiske rammer i gult og blått.

[sports data-token=’zZk1XNlSlxNMLWRodIADgPuYmEYmpfPruaOKIMu0′ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Spilltips til Sverige – Tsjekkia

Da det svenske landslaget samlet seg hadde de en totalt skadefri tropp, der alle spillere som vanligvis hører til eller er på grensen til startelleveren var hele og friske. Noen dager senere er status en annen, og det er flere usikre kort i troppen til Sverige.

Vanlig høyreback Emil Kraft er suspendert og troppens andre høyreback Daniel Sundgren manglet på tirsdagens trening. Et annet alternativ til å ta plass til høyre i backlinjen er Marcus Danielson – og han dukket heller ikke opp på trening. Som om ikke høyrebackproblemet var nok, har også venstreback Ludwig Augustinsson blitt syk, hvorpå Pierre Bengtsson har blitt kalt inn. I tillegg har Janne sagt at det kan kalles inn flere spillere før kampen.

Fra midtbanen og utover har Sverige ingen skader på grunn av skader, men Zlatan Ibrahimovic går glipp av Tsjekkia-kampen på grunn av suspensjon. Vi forventer følgende svenske startellever, forutsatt at Danielson er klar til å spille:

Olsen
Danielson – Lindelöf – Helander – M. Olsson
Claesson – K. Olsson – Ekdal – Forsberg
Kulusevksi – Isak

Tsjekkia har også noen spillere borte. Hele den vanlige backlinjen mangler på grunn av skader, og i tillegg står man uten stjernen Patrik Schick. Bayer Leverkusen-spissen har scoret 20 mål på 20 Bundesliga-kamper denne sesongen.

Kampen starter klokken 20:45 i kveld. Vinneren møter Polen i sluttspillfinalen neste tirsdag.

Vårt spilltips

Sverige har en helt fantastisk hjemmeform i kvalifiseringssammenheng under Janne Andersson. De har spilt 11 kvalifiseringskamper på Friends Arena, vunnet 8 og krysset 3. Blant lagene som har blitt beseiret er Spania, Italia og Frankrike. Uavgjort har kommet mot Nederland, Spania og Norge.

Tsjekkia sto for et sterkt EM i sommer da de kom til kvartfinalen. Ser vi på lagets innsats i VM-kvalifiseringen så det imidlertid ikke særlig imponerende ut, og på verdensrankingen ligger de (31) et godt stykke bak Sverige (17).

Til denne kampen har Tsjekkia mange skader, hvor hele backlinjen er slått ut, ingen midtbanespiller mangler og hvor stjernen Schick blir tvunget til å stå over.

Når det gjelder forholdene rundt Tsjekkias skadesituasjon og Sveriges fantastiske kvalifiseringsform på hjemmebane, har vi en sterk tro på at Sverige vinner denne kampen. Strak hjemmeseier er 2,00 ganger pengene hos Bet365, som vi anser for å være verdt et spill.

[odds data-token=’tsJgbge4fe5rfKSXRApJ0JgXAHjwKiURS8BEZJ2S’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler