Spilltips til kveldens kamp mellom Stuttgart og Borussia Dortmund

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund
Mercedes-Benz Arena, Stuttgart
Fredag klokken 20.30

Bundesliga er i kveld endelig i gang igjen etter landslagspausen og vi skal gi deg odds og spilltips til kampen mellom Stuttgart og Borussia Dortmund på Mercedes-Benz Arena.

Dortmund har stagnert

Borussia Dortmund startet årets sesong forrykende og ledet serien klart etter syv serierunder. Men etter at RB Leipzig slo dem 2-3 på hjemmebane for fire serierunder siden har de gulkledde kun tatt ett poeng.

Det har sørget for at både RB Leipzig og Bayern Munchen har fobigått dem på tabellen og det er nå hele seks poeng opp til Bayern Munchen på førsteplass.

Tar alt av poeng på hjemmebane

Stuttgart har så langt tatt 13 peong i årets sesong etter fire seire, én uavgjort og seks tap. Det plasserer dem på en tolvteplass etter elleve serierunder.

En helt ordinær sesongstart med andre ord. Men det ekstraordinære er at alle poengene er tatt på hjemmebane, og Stuttgart har dermed tapt alle sine bortekamper så langt.

Tidligere oppgjør

Med 20 seire på totalt 46 kamper mot Stuttgart i Bundesliga er Borussia Dortmund det beste laget historisk sett av de to. Stuttgart på sin side har vunnet 12, mens 14 har endt med uavgjort.

Forrige sesongvar Stuttgart i 2. Bundesliga men sesongen før vant Borussia Dortmund begge oppgjørene, og slo Stuttgart ut av den tyske cupen.

Først vant de 4-1 på hjemmebane før de vant 1-3 borte i cupens kvartfinale og 0-3 borte i det andre oppgjøret i Bundesliga.

Skader og suspensjoner

Dzenis Burnic er ikke tilgjengelig for hjemmelaget etter å ha påført seg tre gule kort i starten av sesongen, mens Marcin Kaminski, Anastasios Donis og Carlos Mané alle er skadet i noen uker til.

Matthias Zimmermann er fortsatt langtidsskadet etter å ha ødelagt kneet sitt i starten av denne sesongen, han er ventet tilbake omkring mai 2018.

Det er enda flere måneder til Marco Reus blir klar for spill igjen for Borussia Dortmund, mens Sebastian Rode, Erik Durm, Lukasz Piszczek og Akelsander Isak er alle ett par uker unna å bli frisk.

Dessuten er Borussia Dortmunds toppscorer Pierre Aubameyang utestengt fra kamptroppen av Dortmund, spissen skal angivelig ikke ha møtt opp til trening ved flere annledninger og kommer dermed ikke til å spille i kveld.

Spilltips: Under 2.5 mål

Stuttgart hverken scorer eller slipper inn særlig mye mål i årets sesong, og selvom Borussia Dortmund er det mestscorende laget så langt i Bundesliga mangler de toppscoreren sin Aubameyang.

Odds for kampen hos bet365:

Stuttgart: 4.20

Uavgjort: 3.90

Borussia Dortmund: 1.80

Over/under 2.5 mål:

Over: 1.57 under: 2.35

Vi går for under 2.5 mål til 2.35 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler