Spilltips: Zulte Waregem mot Nice i Europa League

Torsdagens Europa League-runde gir oss mange spennende kamper, og blant dem er Nice sitt besøk hos Zulte-Waregem i Belgia. Få odds og spilltips til kampen her.

Knallsterk seier i helgen

Fjorårets bronsevinnere i Ligue 1 Nice, har åpnet årets sesong godt under par. Men laget fikk en utløsning av dimensjoner i helgen da de regjerende seriemesterene Monaco ble slått hele 4-0 hjemme.

Seieren var godt hjulpet av Mario Balotelli sine to mål, i tillegg til ett mål hver av Alessane Plea og Ignatius Knepe Ganago.

Før det hadde laget tapt 1-0 borte mot Saint-Etienne, tapt 1-2 hjemme mot Troyes, vunnet 2-0 hjemme mot Guingamp og tapt hele 3-0 borte mot Amiens.

Veien til Europa League-gruppespillet gikk via kvalifiseringen til Champions League der laget slo ut Ajax på bortemål etter 3-3 sammenlagt før Napoli ble for sterke i den avgjørende play-offen med 4-0 sammenlagt.

Godt i gang med serien

Zulte Waregem har allerede spilt seks seriekamper i belgiske Jupiler League og ligger så langt på en sjetteplass, samme plassering som de havnet på i fjor.

Laget startet sesongen ved å slå Eupen 0-5 borte før Sint-Truiden ble slått 2-0 hjemme. Så ble Club Brugge for sterke på hjemmebane med 1-2 for de igjen vant hele 0-4 borte mot Standard Liege.

De to siste seriekampene har endt med 3-2 tap borte mot Charleroi og ett 2-2 resultat hjemme mot Kortrijk.

Laget har enda ikke spilt europeiske kamper denne sesongen da laget ble direkte kvalifisert til Europa League-gruppespillet som vinnere av den belgiske cupen forrige sesong.

Hentet nordmann i sommer

Zulte Waregem var i sommer i Norge og hentet en av Eliteseriens beste midtbanespillere i Fredrik Oldrup Jensen.

24-åringen kom fra Odd, som også var hans barndomsklubb. Her spilte han totalt 142 ligakamper fra han debuterte i 2012. Han har enda ikke fått sitt gjennombrudd på førstelaget til Zulte Waregem men har fått et par innhopp i serien.

Tidligere møter

De to klubbene har aldri før møttes i offisiell kamp. Dette er kun tredje gangen Zulte Waregem deltar i Europa League-gruppespillet. Første gang var i 2006/07 i daværende UEFA-cupen og sist gang i 2013/14.

Nice på sin side var i samme gruppespill også forrige sesong der de tapte alle kampene bortsett fra én i gruppe med Schalke, Krasnodar og RB Salzburg. Seieren kom hjemme mot Krasnodar.

Skader og suspensjoner

Bortelaget må klare seg uten stjernespiller Wesley Sneijder som tirsdag pådro seg en ankelskade. I tillegg er Wylan Cyprien skadet til midt desember mens Mickael Le Bihan og Mounir Obbadi er usikker til torsdagens kamp.

Hjemmelaget har danske Ronnie Scwartz ute med kneskade til november og Niels De Schutter, Floriano Vanzo og Kevin Hebbelinck usikre forann oppgjøret.

Spilltips: Nice blir for sterke for belgierene

Vi tror Nice sin storseier mot Monaco i helgen var utløsende for laget og at de nå fremover vil vise hva som ga dem tredjeplassen i Ligue 1 forrige sesong. Ledet ann av mario Balotelli som nå står med 20 mål på 32 kamper for Nice.

Odds for kampen hos bet365:

Zulte Waregem: 3.50

Uavgjort: 3.50

Nice: 2.20

Vi går for borteseier til en fin odds på 2.20

Vi kommer også til å spille på Balotelli som målscorer i løpet av kampen til odds 2.25.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler