Spilltips til Norge U21 mot Israel U21

Norge U21 – Israel U21
Marienlyst stadion, Drammen
Tirsdag klokken 19.00

Tirsdag kveld tar Norges fotballframtid i mot det Israelske U21-landslaget til kamp på Marienlyst stadion i Drammen, og de norske guttene må vinne for å ha noe å spille for de neste kampene. Få odds og spilltips til kampen her.

Ble fratatt seieren

Norge spilte sin første kvalifiseringskamp til U21 EM i juni hjemme mot Kosovo, og de norske guttene leverte en solid kamp korann 3000 tilskuere på Marienlyst anført av Heerenveen-proffene Martin ødegaard og Morten Thorsby.

Norge vant til slutt hele 5-0 etter scoringer av Morten Thorsby, Kristoffer Ajer, Birk Risa, Erlend Dahl Reitan og Andreas Hanche-Olsen.

Men to dager senere kom sjokkbeskjeden om at Norge mest sannsynlig kom til å bli fratatt seieren på grunn av at de brukte en spiller som ikke var berettiget til å spille.

Og en måned senere kom bekreftelsen på at Norge ble dømt til 0-3 tap i kampen fordi de brukte Kristoffer Ajer. Ajer var nemlig ikke berettiget til å spille fordi han fikk rødt kort i en G19-landskamp mot Spania i mars.

NFF hadde ikke ikke fått med seg at suspensjonen han fikk da følger han uavhengig av hvilket landslag han spiller for.

Martin Ødegaard og Morten Thorsby har vært god for både klubblaget Heerenveen og U21-landslaget dette året.

Kosovo snudde til seier

Og i helgen var det duket for revansje for de norske guttene når de skulle møte Kosovo på nytt på bortebane, og nordmennene åpnet kampen godt.

Takket være scoring av Henrik Bjørdal og et nydelig frispark av Martin Ødegaard fra 25 meter ledet Norge 2-0.

Men to Kosovo-scoringer rett før pause og en i andre omgang sørget for at Norge tapte kampen 3-2. Dermed står Norge med null poeng etter to spilte kamper i kvalifiseringen.

Se Martin Ødegaards frispark i videoen over.

Nærmest umulig å komme seg til EM nå

Kosovo leder sålangt gruppen med 6 poeng på tre kamper. Israel og Irland er nummer to og tre med tre poeng etter én spilt kamp hver.

Tyskland har neda ikke startet kvalifiseringen mens Aserbajdsjan står med étt tap så langt.

Norge har en solid tropp

Norges U21-landslag består av flere spillere som er etablert i troppen på gode lag i både Norge og rundt om i Europa, og flere av dem har også fått sin debut på A-landslaget.

Hele troppen:

Keepere: Sondre Løvseth Rossbach (Odd), Per Kristian Worre Bråtveit (Haugesund), Erlend Dahl Reitan (Bodø/Glimt).

Forsvarere: Andreas hanche- Olsen (Stabæk), Ulrik Yttergård Jenssen (Tromsø), Kristoffer Vassbakk Ajer (Celtic), Fredrik Pallesen Knudsen (Haugesund), Julian Ryerson (Viking).

Midtbanespillere: Iver Fossum (Hannover 96), Vebjørn Hoff (Aalesund), Vajebah Sakor (IFK Göteborg), Rafik Zekhnini (Fiorentina), Henrik Bjørdal (Brighton & Hove Albion), Morten Thorsby (Heerenveen), Dennis Tørset Johnsen (Ajax), Birk Risa (FC Köln), Mathias Rasmussen (FC Nordsjælland), Martin Ødegaard (Heerenveen).

Angripere: Julian Kristoffersen (Djurgården), Sander Svendsen (Hammarby).

Martin Samuelsen var opprinnelig inkludert i troppen men meldte forfall på grunn av skade.

Alle de israelske spillerene spiller i hjemlig serie bortsett fra Nir Bitton (Celtic), Omri Altman (Panathinaikos) og Ben Reichert (Zulte Waregem).

Rafik Zekhnini gikk i sommer fra Odd til Fiorentina for over 20 millioner kroner.

Spilltips: Norge begeistrer publikum på Marienlyst

Vi tror Norge er veldig interessert i å bevise for det norske publikum at Norges fotballfremtid er lysere enn det kan se ut som etter det forferdelige tapet til A-landslagsguttene i går.

Og med kreative spillere som Martin Ødegaard, Rafik Zekhnini og Sander Svendsen i troppen er norske mål nesten uungåelig.

Odds for kampen hos bet365:

Norge U21: 2.20

Uavgjort: 3.30

Israel U21: 3.25

Vi går for seier til Norges unggutter til 2.20 i odds.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler