Spilltips til mandagens eliteserie-kamp mellom Sarpsborg og Lillestrøm

Mandag er vanligvis dagen eliteserierunden avsluttes, men når dagens kamp mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm er ferdigspillt gjenstår det enda 2 kamper som ikke skal spilles før oktober.

Med andre ord vil vi oppleve en ujevn serie i flere måneder når det kommer til antall spilte kamper, og det blir vanskelig å få et helt korrekt bilde av hvordan lagene står i forhold til hverandre.

Lillestrøm har gjort slutt på den dårlige formen

Men dagens to motstandere vet vi sånn ca hvordan ligger i forhold til hverandre. Hjemmelaget har hatt en strålende vårsesong i eliteserien og er fortjent med å kjempe om medaljer, selv om det kun har blitt én seier på de siste fire kampene, to har endt uavgjort.

Lillestrøm på sin side startet sesongen forferdelig og lå på nedrykksplass så sent som for 4 runder siden. Men tre seire på de siste fire har plassert de på en foreløpig tiendeplass i serien. Kun et tap borte mot Vålerenga for to runder siden har bremset kanarifuglene.

Sarpsborg 08 har vunnet de to siste tellende kampene mellom lagene, senest bortekampen på Åråsen 16. mai. Østfoldingene har også et solid tak på Lillestrøm på hjemmebane med syv seire på femten kamper, tre har endt med borteseier.

Få skader og ingen suspensjoner

Bortsett fra Henri Toivomäki som er langtidsskadet med brukket legg kan Sarpsborg stille med toppet lag. Lillestrøm har også den samme luksusen, og mangler kun Sheriff Sinyan som er ute med kneskade.

Vi synes Sarpsborg har et klart bedre lag på papiret, og selv om dagens kamp skal spilles på kunstgress så ser vi på dem som ganske klare favoritter til tross for formen til Lillestrøm.

Oddsen på kampen hos Bet365 er som følger:

Sarpsborg 08: 1.85

Uavgjort: 3.60

Lillestrøm: 4.00

Hjemmeseier til 1.85 i odds er mer enn spillbar i den eneste interessante kampen på dagens program. Heldigvis kommer det masse spennende spillobjekter utover i uken når vi har hele fire norske lag som skal ut i Europacup-kvalifisering på onsdag og torsdag.

Men enn så lenge så satser vi på at Sarpsborg 08 sikrer oss noen kroner i hjemlig serie.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler