Spilltips til lørdagens eliteserie-kamp mellom Sogndal og Rosenborg

Serieleder Rosenborg skal på lørdag til saftbygda for å måle krefter med Eirik Bakkes Sogndal. Trønderene kommer fra en midtukekamp i Irland mot Dundalk, mens Sogndal ikke har spilt kamp siden søndag da de spilte uavgjort borte mot tabelljumbo Viking.

Kampene mellom disse to sort-hvite lagene pleier å være ganske forutsigbar. På totalt 35 kamper har Sogndal kun vunnet to mens Rosenborg står med 25 seire. Sist Sogndal klarte å slå trønderene var i serien i 1998 når de vant 2-1 på hjemmebane.

Forrige møte var så sent som 25. juni når Rosenborg knuste Sogndal 3-0 hjemme på Lerkendal. Sist de møttes på Fosshaugane Campus var i serien i fjor, en kamp som endte uavgjort.

Flere spillere ute med skade

På tabellen skiller det 12 poeng mellom Rosenborg på første og Sogndal på ellevte plass. Sogndal står med fem seire og seks tap, forrige hjemmekamp var en 1-0 seiere over Aalesund.

Rosenborg må klare seg uten Pål Andre Helland som røk lysken i første omgang i kampen mot Dundalk i Irland. Vingen må belage seg på minst 3 uker på sidelinjen før han er aktuell for spill igjen. I tillegg er Magnus Stamnestrø fortsatt ute med kneskade samtisig som Birger Meling er suspendert.

For Sogndal sin del ser det enda verre ut, spesielt i de bakre rekker. Både Bjørn Inge Utvik, Victor Grodås og Christophe Psyché er uaktuell. Videre er Ole Amund Sveen skadet samt Chidiebere Nwakali ute med suspensjon.

Ser man på skadesituasjonen, formen og statistikken til lagene skiller Rosenborg seg ut som den klare favoritten på lørdag.

Oddsen hos Bet365 er som følger:

Sogndal: 4.50

Uavgjort: 3.75

Rosenborg: 1.72

Vi går for borteseier til 1.72 i odds. Rosenborg har funnet tilbake til formen som de manglet tidligere i sesongen og har kampformen inne med et tett kampprogram. Vi vet alle at det er da Rosenborg er best.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler