Spilltips til DFB Pokal-møtet mellom Werder Bremen og Hoffenheim

SV Werder Bremen – TSG 1899 Hoffenheim
Weserstadion, Bremen
Onsdag klokken 20.45

Den tyske cupen byr i dag på flere toppkamper mellom lag fra Bundesliga. Vi gir deg odds og spilltips til kampen mellom Werder Bremen og Hoffenheim.

Kan ikke prioritere cupen

Werder Bremen kommer fra 0-0 borte mot Bundeliga-jumbo Köln og Rune Bratseths gamle klubb har ikke scoret på fem seriekamper. Så langt ligger den tradisjonsrike klubben med brukket rykk på nest sisteplass i ligaen.

Men de kom seg i det minste forbi det første hinderet i den tyske cupen da de slo Wurzburger Kickers i den første runden. Så de har allerede kommet seg lenger i turneringen enn de gjorde forrige sesong, da de ble utslått i runde en av lille Lotte på bortebane.

Det virker ikke som Werder Bremen prioriterer cupen noe voldsomt denne sesongen, og helt ærlig er det noe de ikke har råd til heller, all den tid situasjonen er som den er i Bundesliga, der de risikerer å rykke ned for første gang siden 1981. Men, klubben har ikke tapt på hjemembane i cupen siden 1988…

Nedadgående form

Med tre kamper på rad uten seier i serien skal Hoffenheim være glad for at de fortsatt innehar en fjerdeplass på Bundesliga-tabellen, kun fire poeng bak Borussia Dortmund på første. Den gode fjorårssesongen ble fortsatt på med blant annet 2-0 hjemme over Bayern Munchen i den andre serierunden, men klubben skal snart snu den dårlige formen for ikke å bli hektet av toppklubbene.

I den første runden av cupen vant laget knepent 1-0 over lille Rot-Weiß Erfurt fra 3. Liga. Med tre bortekamper på rad uten seier i alle turneringer skal de løfte nivået på spillet i kveld, selv mot en motstander som sliter så voldsomt som Werder Bremen.

Tidligere møter

Forrige gang de to lagene møttes i Bremen var i serien i mai i år, en meget underholdende kamp som til slutt endt med 3-5-seier til Hoffenheim. I Cupen har de to lagene møttes ved én tidligere annledning, tilbake i 2009/10 da Werder Bremen vant 2-1 på hjemmebane.

Totalt har lagene spilt mot hverandre 19 ganger i Bundesliga etter at Hoffenheim rykket opp til det gjeveste selskap i 2008. Det har endt med ni seire til Werder Bremen, syv uavgjorte og tre seire til Hoffenheim.

Skader og suspensjoner

Max Kruse var endelig tilbake for hjemmelaget da han kom innpå i det 82. minutt i helgen mot Köln, men det er nok enda for tidlig for spissen å starte en kamp. Bremen må dessuten klare seg uten Fin Bartels som fikk rødt kort i forrige cup-kamp i fjor.

Håvard Nordtveit er en av fem spillere som er uaktuelle for bortelaget, i tillegg til Ermin Bicakcic, Serge Gnabry, Adam Szalai og Sandro Wagner. Alle grunnet relativt lette skader.

Spilltips: Hoffenheim gjør slutt på Werder Bremens 35 kamper på rad med seier hjemme i cupen.

Odds for kampen hos bet365:

Werder bremen: 2.70

Uavgjort. 3.40

Hoffenheim: 2.55

Vi går for borteseier til 2.55 i odds.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler