Spilltips: Thorsby og Sampdoria gir Fiorentina kamp om poengene

Morten Thorsby Sampdoria

Med midtukerunde i Serie A er det nok av god fotball å se denne uken, og undertegnede har tenkt å få med seg kampen mellom sjetteplasserte Fiorentina og «norske» Sampdoria i kveld. Thorsby og co har ikke hatt den beste starten på sesongen, men kommer til dette oppgjøret med to Serie A-seire på rad.

Vertene presterer omtrent som forventet så langt, kanskje til og med litt bedre, og befinner seg på en fin sjetteplass etter 14 serierunder. Laget fra Firenze har enda til gode å spille uavgjort denne sesongen, og vinner og taper omtrent annenhver kamp. Holder de den formen er det duket for hjemmeseier i kveld.

Sampdoria har som nevnt ikke hatt den beste starten på sesongen, men med 2-0 borte mot Salernitana og 3-1 hjemme mot Hellas Verona har laget med de, i mine øyne, flotteste fotballtrøyene i verden, gitt seg selv litt pusterom i kampen om å unngå nedrykk denne sesongen.

Forventede lagoppstillinger

Hjemmelaget må klare seg uten Matija Nastasic, Erick Pulgar og Marco Benassi, som alle tre er ute med diverse skader.

For Sampdoria sin del er Ronado Vieria, Mikkel Damsgaard, Fabio Depaoli og Ernesto Torregrossa alle definitivt ute, mens Alex Ferrari er litt usikker når dette tipset blir sendt i trykken. Thorsby starter definitivt, mens Kristoffer Askildsen blir å finne på benken som vanlig.

Fiorentina: Terracciano; Odriozola, Milenkovic, L Martinez, Biraghi; Bonaventura, Torreira, Duncan; N Gonzalez, Vlahovic, Saponara

Sampdoria: Audero; Bereszynski, Ferrari, Colley, Augello; Candreva, Thorsby, Ekdal, Verre; Caputa, Quagliarella

Spilltips: Fiorentina vinner og begge lag scorer

Jeg føler meg rimelig trygg på at Fiorentina tar denne, men det er ikke mye spillbart å gå for når det kommer til hjemmeseier. Fiorentina har tre hjemmeseire på rad nå, blant annet en sterk 3-2-seier mot Milan for 10 dager siden.

Høytflyvende Dusan Vlahovic har nettet hele 11 mål på de første 14 ligakampene denne sesongen, og serberen blir en konstant trussel for Sampdoria. 21-åringen har også scoret fire mål på seks starter for Serbia i VM-kvaliken, og har med sine gode prestasjoner tiltrukket seg oppmerksomheten til flere større europeiske klubber denne høsten.

Innbyrdes er det dødt løp mellom de to lagene, der de to lagene har vunnet 13 hver og 17 kamper har endt uavgjort i Serie A siden 1994. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 2-1 til Sampdoria.

Men en ting går igjen når de to lagene møtes, og det er at det som oftest er målrikt, og i hele 12 innbyrdes kamper på rad har begge lagene scoret. Derfor blir mitt tips i dag at Fiorentina beholder alle tre poengene i Firenze, men at begge lag scorer.

Unibet gir fine 3.40 i odds for hjemmeseier + begge lag scorer.

Spill på Fiorentina – Sampdoria hos Unibet!

Hjemmeseier + Begge lag scorer

3.40 i odds!

Kampstart er klokken 18:30.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler