Spilltips: Spania mot Italia i VM-kvalifiseringen

Lørdag er det klart for den mest spennende og interessante kampen i denne runden av VM-kvalifiseringen for Europa når Spania tar i mot Italia i gruppe G.

Dødt løp så langt

Spania og Italia topper gruppen sin så langt med 16 poeng hver, Spania øverst med bedre målforskjell. Kampen kan dermed bli avgjørende for hvem som kvalifiserer seg direkte til VM i Russland via førsteplassen og hvem som må ut i play-off via annenplassen.

Første møtet mellom de to landene i gruppen var i oktober i fjor der det endte uavgjort 1-1, det eneste uavgjortresultatet lagene har så langt i kvalifiseringen.

Immobile Italia

Ciro Immobile er Italias toppscorer i kvalifiseringen så langt med 5 mål.

Dødt løp på FIFA-rankingen også

De to lagene er like ved siden av hverandre på henholdsvis ellevte og tolvteplass på FIFA-rankingen, en plass på rankingen de to landene neppe er fornøyd med.

Spania var så sent som i 2013 ranket som den beste nasjonen i verden, en førsteplass de hadde holdt i hele fem år i strekk. Ellevteplassen de innehar nå er den dårligste plasseringen siden 2006.

Italia på sin side holder på å klatre opp igjen etter å vært nede på den dårligste plassen noensinne når de i fjor var nede på sekstendeplass.

Tidligere møter

Lagene har møttes totalt 36 ganger gjennom historien og det er som regel veldig tett mellom dem. Nesten halvparten, 15, har endt med uavgjort.

Italia har et pittelite overtak med elleve seire, mens Spania har ti. Italia har scoret litt flere mål også med sine 43 mot Spania sine 37.

Som tidligere nevnt endte det forrige oppgjøret mellom lagene 1-1 i Italia i denne gruppen mens Italia vant 2-0 i gruppespillet i forrige EM, et EM der Spania skuffet stort og ikke kom seg videre fra gruppespillet.

Spilltips: Begge lag scorer

Vi synes dette er en svært vanskelig kamp å tippe utfallet av, selvom uavgjort er fristende med tanke på historien og styrkeforholdet mellom lagene.

Vi tror derimot det er stor sannsynlighet for at begge lag kommer til å score på Santiago Bernabeu. Spania og Italia står med henholdsvis 21 og 18 mål så langt i kvalifiseringen, og med tanke på viktigheten av kampen tror vi vil se to lag som vil angripe litt mer enn dem gjorde i det forrige oppgjøret.

Santiago Bernabeu

Kampen skal spilles på Santiago Bernabeu i Madrid, Spania.

Odds for kampen hos bet365 er som følger:

Spania: 1.85

Uavgjort: 3.40

Italia: 5.25

Begge lag scorer:

Ja: 2.10

Nei: 1.66

Vi går for at begge lag scorer til odds 2.10 i det vi tror blir en meget spennende fotballkamp.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler