Spilltips: Mjøndalen – Sarpsborg 08 i cupen

Lørdag tar bruntrøyene i Mjøndalen fra OBOS-ligaen imot Sarpsborg 08 fra Eliteserien til dyst i den norske cupen i fotball.

Slo ut Brann i den forrige runden

Mjøndalen måtte slite seg videre i den første runden mot Vestfossen fra Drammen. Det så lenge ut til å ende 1-1 før Vestfossen gikk opp i ledelsen 2-1 når det var spilt 86 minutter.

Og da det så ut som det skulle bli en aldri så liten cupbombe kom Jonathan Lindseth ut av det blå på overtid og sikret Mjøndalen 2-2.

Og det var til slutt Mjøndalen som trakk det lengste strået når Quint Jansen scoret 3-2 i det syvende minutter av ekstraomgangene.

Siden har det blitt 3-1 seier over Kvik Halden før laget sørget for å lage cupbomber selv ved å først slå Strømsgodset 2-1 og Brann 1-0, begge hjemme.

Nå er altså laget klar for sin fjerde hjemmekamp på rad i cupen.

Knuste Odd

Sarpsborg har scoret hele 21 mål på sine fire første kamper i cupen. Flest kom det i første runde når Drøbak/Frogn ble slått hele 1-10 på bortebane.

Deretter ble Moss slått 1-3 og Kongsvinger 0-4 før Odd fikk bank 4-0 hjemme på Sarpsborg stadion.

Aldri møtt hverandre i cupen

De to lagene har møttes totalt 9 ganger før der Sarpsborg har stått for seier i fem av dem. Mjøndalen har vunnet én mens tre har endt med uavgjort.

Sarpsborg 08

Spillerene i Sarpsborg 08 jubler for scoring tidligere i år.

To uavgjort på rad

Sarpsborg har imponert stort i årets Eliteserie og ligger enn så lenge på andreplass. Men de to siste kampene har endt med uavgjort, mot henholdsvis Strømsgodset hjemme (0-0) og Kristiansund borte (2-2).

Mjøndalen på sin side har slitt i OBOS-ligaen hele sesongen, men har fått en liten opptur etter seieren mot Brann i cupen. Nå har de vunnet to av sine siste tre kamper, men tapte hele 5-0 borte mot Florø.

Spilltips: Sarpsborg klar for kvartfinale

Vi tror Sarpsborg blir for sterke for Mjøndalen på lørdag. Og et topplag skal, i teorien, være et klart bedre lag enn et som sliter i bunnen av OBOS-ligaen. Men cup er cup, bare spør Brann.

Odds for kampen hos bet365:

Mjøndalen: 4.33

Uavgjort: 3.60

Sarpsborg 08: 1.80

Vi går for borteseier til 1.80 i odds.

Vinneren er klar for semifinale i cupen, de seks andre lagene som er med er Rosenborg, Vålerenga, Molde, Lillestrøm, Stabæk og Kristiansund.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler