Spilltips: Hellas mot Belgia i VM-kvalifiseringen

Søndag spilles en avgjørende kamp EM-kvalifiseringens gruppe H i Athen når andreplasserte Hellas tar i mot gruppelederene Belgia. Få odds og spilltips til kampen her.

Ligger på play-off plass før kampstart

Hellas kom inn mot dette mesterskapet etter flere år med elendige resultater, og de europeiske mesterene fra 2004 klarte ikke å kvalifisere seg for Europamesterskapet i 2016. De gikk gjennom kvalifiseringen til det mesterskapet ved å kun vinne én av ti kamper.

Laget tapte blant annet smått utrolige begge kampene mot Færøyene, og falt fra ellevte til førtiandreplass på FIFA-rankingen. De er nå nummer trettiåtte.

Hellas EM gull 2004

Hellas kunne overraskende løfte EM-pokalen i 2004.

Skuffet i forrige kamp

Hellas tok i mot Estland i den forrige kampen torsdag i en kamp de var store favoritter. Men Estlenderene klarte å holde hjemmelaget til uavgjort, et resultat de nok er svært godt fornøyd med.

Det var den andre 0-0 kampen og fjerde uavgjortresultatet til Hellas på rad. Så langt står de med 3 seire og fire uavgjort.

Stjernene i Belgia har levert så langt

Belgia kommer fra hele 9-0 hjemme over amatørene i Gibraltar på torsdag. Fire av målene ble scoret selv etter Witsel fikk rodt kort etter førti minutter.

Belgia står med seks seire og én uavgjort så langt og har seks poeng ned til Hellas på andreplass. Uavgjortkampen var mot nettopp Hellas, 1-1 hjemme.

Tidligere møter

De to nasjonene har møtt hverandre totalt åtte ganger, sist gang i mars når de møttes i det første møtet i denne kvalifiseringen.

Det er historisk jevnt men Hellas har et ørlite overtak med sine tre seire. To av dem har endt med uavgjort mens Belgia har stukket av med seieren to ganger. Målforskjellen er 8-8.

Hvor spilles kampen?

Kampen skal spilles på det beste klubblaget i Hellas sin hjemmebane, Karaiskakis stadion. Stadionet ble bygget i 2004 og har en kapasitet på litt over 32.000 tilskuere.

Stadionet har fått navnet sitt fra lederen for den greske krigen for selvstendighet, Georgios Karaiskakis. Han ble dødelig såret i krigen i samme området som stadionet ligger.

Karaiskakis stadion Athen

Karaiskakis stadion i Athen.

Spilltips: Belgia blir for sterke for Hellas

Vi tror Belgia søndag viser at de er ete klart bedre landslag for øyeblikket. Hellas er et godt defensivt lag, men det blir vanskelig å stoppe spillere som Romelu Lukaku, Eden Hazard og Kevin De Bruyne.

Belgia er nok også interessert i å sikre gruppeseieren så tidlig som mulig, noe de vil gjøre med seier. Hellas på sin side må håpe på at Gibraltar står for en sensasjon hjemme mot Bosnia-Hercegovina. Bosnia vil med seier og tap til Hellas gå forbi Hellas og opp på play-off plassen.

Odds for kampen hos bet365:

Hellas: 4.50

Uavgjort: 3.50

Belgia: 1.80

Vi går for belgisk seier til 1.80 i odds. Kampen starter klokken 20.45 og kan sees på Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler