Spilltips: FK Qarabag – FC København, Champions League

Tirsdag skal Ståle Solbakkens FC København spille første kamp i sitt siste hinder før Champions League-gruppespillet.

Aserbajdsjanske Qarabag er motstander, og et København-lag i motgang skal få det tøft borte i Baku.

Qarabag tre ganger dobbelt mester i hjemlandet

Laget fra baku har virkelig vært hardtsatsende de siste sesongene, og etter at hovedtrener Gurban Gurbanov tok over før 2008/09-sesongen har laget gått fra å være en middelhavsfarer til å ha vunnet den hjemlige serien fire år på rad og cupen tre år på rad nå.

Også i Europa har det gått godt, med deltagelse i Europa League-gruppespillet de tre siste sesongene, dog har de ikke kommet seg videre til utslagsrundene.

Kampen spilles i Baku, Aserbajdsjan

Kampen spilles i Baku, Aserbajdsjan

Maktdemonstrasjon sist lagene møttes

FC København og FK Qarabag møttes sist i UEFAs cupvinner-cup tilbake i 1998/99-sesongen. Da vant København 4-0 borte og hele 6-0 hjemme, det er det verste sammenlagtsresultatet for Qarabag i klubbens historie.

I år har laget fra Aserbajdsjan slått ut Samtredida fra Georgia 6-0 sammenlangt og Sheriff Tiraspol med 2-1 sammenlagt.

FC København på sin side har slått ut MSK Zilina fra Slovakia 4-3 sammenlagt og FK Vardar fra makedonia 4-2 sammenlagt.

København sliter i starten av sesongen

Etter to forrykende sesonger der de har vunnet både hjemlig serie og cup, i tillegg til at de kom seg videre fra Champions league-gruppespillet forrige sesong, har det gått i slav motbagge i starten av denne sesongen.

Kaptein Thomas Delaney ble solgt til Werder Bremen i januar, og i sommer har nøkkelspillere som Mathias «Zanka» Jørgensen, Andreas Cornelius og Ludwig Augustunsson forsvunnet til henholdsvis Huddersfield, Atalanta og Werder Bremen.

Dette er sentrale spillere som erstatterene ikke har klart å erstatte, og laget er ikke like samspilt som dem var forrige sesong.

Danske serien godt i gang

København har allerede spilt 5 ligakamper av årets sesong, og ligger enn så lenge på en åttendeplass i den danske superligaen. Det har blitt én seier, tre uavgjort og ét tap så langt.

Qarabag startet sin sesong forrige helg og det endte med 3-1 seier borte mot Neftchi Baku.

Spilltips: FC København taper knepent

FCK må klare seg uten den svenske landslagspilleren Erik Johansson

Erik Johanssons kneskade, som setter han på sidelinjen resten av sesongen, gjør Københavns oppgave enda vanskeligere enn først antatt. Det var mandag det ble kjent at forsvarskjempen har fått en voldsom korsbåndsskade.

I tillegg er det ventet rundt 30 grader i Baku tirsdag kveld, en temperatur Qarabag-spillerene nok er mer vant med enn de nordiske.

Odds for kampen hos bet365 er som følger:

FK Qarabag: 2.25

Uavgjort: 3.10

FC København: 3.30

Ståle Solbakken og resten av det danske laget skal nok ikke være redd for å utklasses, men oddsen er i mot at dem får med seg en seier her. Vi tror det blir et knepent tap som fint kan snus hjemme i Parken, der FC København som regel aldri taper.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler