Spilltips: Dean Smith taper mot sin tidligere arbeidsgiver

Dean Smith Norwich

Både Norwich og Aston Villa har sett langt bedre ut etter at de har byttet managere denne sesongen! Dean Smith gikk fra nettopp Aston Villa til Norwich, og det er ingen tvil om dette blir en spesiell match for han!

Etter hans ankomst til Carrow Road er Norwich kun tre poeng unna sikker plass, og det kan virkelig bli jevnt i bunn når vi går inn i sesongens siste runder. Dette voldsomt travle juleprogrammet kan vise seg å være helt avgjørende når det skal telles opp til slutt.

Også Steven Gerrard har virkelig fått sving på sitt lag. Tre seiere og to tap er fasit for den tidligere Liverpool-spilleren så langt som Villa-manager. De to tapene kom mot Manchester City og Liverpool, og begge de var knepne tap.

Kommer fra knepne tap begge lag

I forrige serierunde gikk både Norwich og Villa på knepne tap mot hvert sitt storlag. Norwich tapte 1-0 på Carrow Road for Manchester United, da Cristiano Ronaldo scoret på straffe et kvarter før full tid. Aston Villa på sin side tapte også 1-0, de borte mot Liverpool, hvor Salah ble matchvinner på straffe halvveis ut i den andre omgangen. De største stjernene senket altså disse lagene sist runde, og de er nok begge sultne på å slå tilbake med en seier i kveld.

Denne tirsdagen jakter Norwich sin første seier i Premier League på en tirsdag noensinne! De tidligere 15 tirsdagskampene har endt med 4 uavgjort og 11 tap. Ikke en veldig fin statistikk, det.

Spilltips: Borteseier

Aston Villa på sin side har vunnet seks av de siste syv kampene mot Norwich i Englands øverste divisjon, noe som bidrar til at de er favoritter i kveld.

Samtidig har Danny Ings scoret i alle sine Premier League-kamper mot Norwich! For Liverpool i 2015, og i begge kampene som Southampton-spiller i 2019/2020-sesongen.

Tar man med prestasjonene til dette Aston Villa-laget under Gerrard, synes jeg det lukter en grei borteseier her. Unibet gir 2.20 for borteseier.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler