Spilltips: Arsenal – Köln i Europa League

Torsdag tar Arsenal imot Köln til sesongens første kamp i Europa League. Få odds og spilltips til kampen her.

Varierende sesongstart

Arsenal har startet årets Premier League-sesong med svært varierende resultater, der det har blitt seks poeng på de fire første kampene.

Sesongen startet med en målrik kamp der Leicester til slutt ble slått 4-3 på hjemmebane. Deretter ble det et meget skuffende 1-0 tap borte mot Stoke.

Arsenals andre tap på rad kom borte mot Liverpool, der hjemmelaget til slutt vant hele 4-0. I den forrige serierunden kom endelig seieren igjen for Arsenal da Bournemouth ble slått 3-0 på hjemmebane.

Köln skuffer

Etter en svært oppløftende sesong i fjor der klubben havnet så høyt som femteplass på tabellen, har det vært svært lite å glede seg over i starten av den nåværende sesongen for Köln.

Tre runder ut i Bundesliga har klubben én fattig scoring og null poeng. Scoringen kom i den andre runden på hjemmebane mot Hamburg der sluttresultatet til slutt ble 1-3.

I den første serierunden ble Borussia Mönchengladbach for sterke med 1-0, og i den forrige og siste serierunden var det Augsburg som trakk det lengste strået med hele 3-0 på hjemmebane.

Tidligere møter og europeisk historikk

De to klubbene har aldri før møttes i europeiske turneringer, og dette er første gang Köln spiller europeisk fotball siden 1992/93-sesongen.

Arsenal på sin side har sin første sesong utenfor det gjeveste selskap i Champions League siden 1999/00-sesongen.

Klubben har heller ikke vært i en europeisk finale siden de tapte for Barcelona i Champions League-finalen i 2006, så dette kan være en gyllen mulighet for Arsenal å endelig vinne en kontinental pokal.

Emirates stadium

Kampen spilles på Emirates stadium i London, England.

Skader og suspensjoner

Arsenal har Santiago Cazorla fortsatt ute mens Calum Chambers er usikker. Ellers har Wenger varslet at han vil rullere på laget i årets Europa League-sesong.

Köln på sin side har fire spillere som alle er usikre; Artjoms Rudnevs, Marius Laux, Milos Joic og Marcel Risse.

Spilltips: Arsenal vinner med to mål eller mer

Vi tror at Arsenal, selv med flere utskiftninger i startelleveren, slår et Köln i meget svak form. Kampen spilles på hjemmebane og vi tror at selv om Wenger sier Europa League ikke er på toppen av hans prioriteringsliste har lyst å sie at de har noe i turneringen å gjøre.

Odds for kampen hos bet365 er som følger:

Arsenal: 1.44

Uavgjort: 4.75

Köln: 8.50

Arsenal med (-1) handicap: 2.10

Vi går for seier til Arsenal med to mål eller mer til 2.10 i odds.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler