Dagens spilltips: Shakhtar Donetsk – Manchester City

Shakhtar Donetsk – Manchester City
OSK Metalist stadion
Champions League, gruppe F
Onsdag klokken 20.45

Shakhtar Donetsk trenger poeng i kveld for å sikre avansement i Champions League på bekostning av Napoli. Vi gir deg odds og spilltips til kampen.

Vil gå videre på innbyrdes

Med ni poeng på sine første fem kamper har Shakthar andreplassen i gruppen bak Manchester City som enda er ubeseiret. Napoli befinner seg på plassen bak med seks poeng, de møter tabelljumbo Feyenoord på bortebane på samme tidspunkt i kveld.

Shakhtar vant sin hjemmekamp mot de italienske ligalederne 2-1, mens returoppgjøret endte med en 3-0-seier til Napoli. Dermed vil Napoli gå forbi Shakhtar på innbyrdes oppgjør om både de og Manchester City vinner i kveld.

Sikret Europa League

Men uansett hvordan det går i kveld er både Napoli og Shakhtar sikret europeisk sluttspill på nyåret, enten i Champions League eller Europa League.

Alle treerne fra Champions League-gruppene går inn i 32-delsfinalene av Europa League sammen med de to beste klubben fra hver av Europa League-gruppene.

Det første oppgjøret mellom de to klubbene i dette gruppespillet, som også var det første møtet mellom dem endte med 2-0-seier til Manchester City etter scoringer av Kevin de Bruyne og Raheem Sterling.

Leder Premier League suverent

Manchester City er suveren serieleder i Premier League etter 14 seire og én uavgjort på de første 15 serierundene. Det gir 43 poeng og et åtte poengs forsprang på nummer to på tabellen, Manchester United.

Kveldens hjemmelag er også på toppen av tabellen i hjemlig serie. 13 seire og tre uavgjorte på de 18 første serierundene gir dem et fire poengs forsprang på neste lag, Dynamo Kiev.

Skader og suspensjoner

Shakhtar må klare seg uten Maksym Malyshev og Sergiy Kryvtsov som begge er ute med kneskader i lang tid. I tillegg er Darijo Srna fortsatt på permisjon etter å ha testet positivt for kokain.

For Manchester City sin del er John Stones ventet tilbake i slutten av måneden mens Benjamin Mendy ikke er ventet tilbake før i slutten av april neste år.

Spilltips: Uavgjort

Shaktar trenger poeng, og vi tviler på at Shakhtar klarer mer enn uavgjort mot et City-lag i sin histories kanskje beste form.

Manchester City vil trolig spare en del spillere med tanke på at det er Manchester-derby i Premier League i helgen, og vi tror Shakhtar kan utnytte det og skaffe seg det poenget de trenger for avansement.

Odds for kampen fra bet365:

Shakhtar Donetsk: 3.20

Uavgjort: 3.30

Manchester City: 2.45

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler