Schalke og Eintracht Frankfurt kjemper i kveld om DFB-finale mot Bayern München

FC Schalke 04 – Eintracht Frankfurt e.V.
Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
DFB-cupen – semifinale
Onsdag klokken 20.45

Schalke er i storform om dagen og ser ut til å seile inn til sølvplass i Bundesliga for første gang siden 2009/10-sesongen. Med fire kamper igjen å spille er de fire poeng foran tredjeplasserte Bayer Leverkusen. Bayern er allerede seriemester, 20 poeng foran Schalke på tabellen.

Bortsett fra et overraskende 2-3-tap mot HSV for to runder siden har laget vunnet syv av de åtte siste seriekampene i Bundesliga. I helgen ble det en sterk 2-0-seier i Rhein-derbyet mot Borussia Dortmund.

Eintracht Frankfurt var tapende finalist i cupen i fjor, og har vært med å kjempe på øvre halvdel av tabellen hele denne sesongen men formen har sviktet i det siste. Etter det stygge 1-4-tapet borte mot Bayer Leverkusen i den forrige runden har frankfurterne nå kun vunnet én av sine siste fem seriekamper.

Veien hit

Kveldens hjemmelag slo først ut to klubber fra lavere divisjoner i Tyskland komfortabelt, først 2-0 over BFC Dynamo og så 3-1 mot Wehen Wiesbaden, begge borte.

I 16-dels og kvartfinalen ble det to knepne 1-0-seire hjemme mot henholdsvis Köln og Wolfsburg.

For Eintracht Frankfurt sin del ble TuS Erndtebrück slått 3-0, Schwinfurt 4-0 og Heidenheim 2-1 etter ekstraomganger, alle tre borte, før Mainz ble slått 3-0 hjemme i kvartfinalen.

Umulig oppgave venter for vinneren

Det er to meget gode tyske lag som møter i Gelsenkirchen i kveld, men Bayern München, som venter på motsatt banehalvdel i finalen på Olympiastadion i Berlin lørdag 19. mai er i en helt annen liga om dagen.

Gigantklubben fra Bavaria står med smått utrolige 25-4 i målforskjell på de siste seks kampene, og har allerede sikret seg tittelen i Bundesliga.

Også i Europa imponerer klubben, som vanlig, og forrige uke sikret dem seg avansement fra kvartfinalen i Champions League med 2-1 sammenlagt over Sevilla. Real Madrid venter over to kamper i semifinalen.

I gårsdagens semifinale mot Bayer Leverkusen, tredjeplassert i Bundesliga, ble det hele 6-2, på bortebane…

Thomas Müller sto for tre av målene mens deres polske stjernespiss Robert Lewandowski scorte to. Thiago Alcântara sørget for nummer seks.

Skader, suspensjoner og forventede lagoppstillinger

Schalke må klare seg uten Matija Nastasić (kneskade) og Breel Embolo (muskelskade), ellers kan trener Domenico Tedesco glede seg over en skadefri tropp.

Forventet lagoppstilling Schalke: Fährmann (c) – Stambouli, Naldo, Kehrer – Caligiuri, Goretzka, Meyer, Oczipka – Harit, Di Santo – Burgstaller

For Eintracht Frankfurt sin del er det flere som må stå over. Salcedo (leggskade), Mascarell (fotskade), Mbouhoum (kneskade), Dadashov (karantene av klubben) og Rebic (hofteskade) er alle utilgjengelig for manager Niko Kovac.

Forventet lagoppstilling Eintracht Frankfurt: Hradecky – Abraham (c), Hasebe, Falette – Da Costa, Fernandes, De Guzman, Chandler – Fabian, Boateng, Gacinovic – Jovic

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Unibet kommer til å sende dette spennende oppgjøret via deres live streamingstjeneste for alle som er aktive kunder hos dem.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Odds for kampen mellom Schalke og Eintracht Frankfurt

Det kan raskt bli et jevnt oppgjør i kveld, men hjemmelaget er naturlignok satt til favoritter til det vi synes er en fin odds på 1.94 (Unibet).

Tror du det ender uavgjort ved full tid gir Unibet deg 3.45 ganger pengene tilbake mens borteseier er satt til fine 3.90 i odds.

Men vi er ganske sikker på at Schalke sikrer dette på hjemmebane, og at vi får en finale mellom Tysklands for tiden to beste lag i Berlin i mai.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler