Sandnes Ulf hekter seg på opprykkskampen

Den tiende runden av OBOS-ligaen avsluttes med fire kamper i kveld. Sandnes Ulf tar imot KFUM Oslo til toppkamp hjemme på ØsterHus-Arena, en kamp vi gir deg spilltips til her.

Startet sesongen forrykende

Sandnes Ulf var før sesongstart sett på som et av lagene som kunne blande seg inn i kampen om opprykk til Eliteserien i OBOS-ligaen i år, og startet også sesongen meget godt.

Fire seire på rad sendte Sandnes-laget til toppen av tabellen, og alt så meget lovende ut for tidligere Viking-helt Bjarne Berntsens lag. Men så kom hele tre tap på rad, og Ulf raste nedover på tabellen.

Men to borteseire på rad, mot Skeid og Sogndal, har sørget for at Sandnes Ulf igjen er med i toppkampen på Norges nest øverste nivå, en seier her vil sende laget opp på en tredjeplass, fire poeng bak ligaleder Brann.

Nest best i byen

Men også KFUM er i god form, og kommer fra hele tre seire på rad, mot henholdsvis Kongsvinger hjemme, Fredrikstad borte og sist 3-0 hjemme mot byrival Skeid.

Det har sørget for at «Kåffa» er helt oppe på en femteplass på OBOS-ligatabellen, og er dermed nest beste lag i Oslo for øyeblikket. Både Grorud og Skeid befinner seg nede i nedrykkskampen.

Forventede lagoppstillinger

Det er ikke meldt om særlig med skader på noen av de to lagene, og KFUM har fått tilbake Nije fra skade siden før landslagspausen.

– Det er gledelig at Moussa er tilbake for fullt, men det er noen som har litt småtteri som vi må vurdere på kampdagen, sier Isnes til klubbens hjemmesider.

– Vi skal inn i en periode med mange kamper. Går vi videre i cupen, blir det ni kamper på 21 dager. Etter den perioden tror jeg vi har et større grunnlag for hvordan tabellen kan se ut utover høsten. Jeg teller alltid opp til slutt, men høy tabellplassering gir både motivasjon og selvtillit. Det bruker vi fornuftig, sier KFUM-treneren videre.

Sandnes Ulf har mer eller mindre skadefri tropp, men kapttein Jostein Ekeland er usikker til dette oppgjøret, og kommer til å bli vurdert helt opp mot avspark senere i kveld.

Sandnes Ulf:

Lönning;
Pålerud, Sæthre, Berger, Heggem;
Ringberg, Ekeland, Taddese, Halgunset, Stølås;
Ramsland

KFUM Oslo:

Brauti;
Olsen, Nije, Dahl;
Hoseth, Hestnes, Rasch, Ghaedamini;
Dahl, Sørås, Nije

Spilltips: Hjemmeseier

Jeg synes Sandnes har sett mest stabil ut av de to lagene så langt denne sesongen, og har fordelen av hjemmebane i dette oppgjøret.

Sandnes Ulf har ikke vunnet på hjemmebane på over to måneder. 19. april ble Kongsvinger smadret 4-1, men siden har det blitt hjemmetap mot både Fredrikstad og Mjøndalen. KFUM har på sin side sett sterke ut på bortebane, og har kun tapt på Consto Arena mot Mjøndalen så langt denne sesongen.

Delaveris har vært et flott tilskudd til bortelagets tropp, og de har også gleden av å ha Moussa Nije tilbake, dog er det usikkert i hvilken kampform han er i. Jeg synes dette lukter hjemmeseier, og Ulf er meget habile på dødballer, noe KFUM skal få kjenne på kroppen.

Og når Unibet gir en såpass fin odds som 2.45, så slår jeg til på hjemmeseier.

Spill på kampen hos Unibet her!

Spill nå!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler