Odds og spilltips til onsdagens kamp mellom Rosenborg og Dundalk

Vi skal se på kampen som blir spilt på Lerkendal Stadion onsdag kveld. Hvordan er formen og skadesituasjonen til lagene. Her får du også oddsen og vi skal vi deg spilltips om hvem vi tror vinner.

Trønderene har fått i gang maskineriet

Onsdag tar Rosenborg i mot irske Dundalk til returkamp i Champions League-kvalifiseringens andre runde, og trønderene fikk med seg et godt utgangspunkt i forrige ukes kamp i Irland.

Med uavgjort 1-1 sikret Rosenborg seg det viktige bortemålet som kan bli svært avgjørende i onsdagens kamp.

Med tre seire på de siste fire Eliteserie-kampene er det klart at Rosenborg igjen har vunnet tilbake til gullformen sin. De har nå et fem poengs forsprang til Sarpsborg på andreplass i serien etter sytten runder.

I helgen ble Sogndal knust 3-0 på bortebane etter mål av Milan Jevtovic, Fredrik Midtsjø og Matthias Vilhjalmsson.

Sommerferie i Irland

Irene har ikke spilt kamp siden kampen mot Rosenborg forrige onsdag og kommer til kampen mer uthvilt enn trønderene.

Det er for øyeblikket sommerferie i den irske toppserien, som er en sommerliga likt Eliteserien og Allsvenskan.

Med 22 kamper spilt ligger de regjerende irske mesterene på en andreplass med 46 poeng, hele 15 poeng bak serieleder Cork City. Dundalk har i tillegg spilt en kamp mer enn laget fra Cork.

Må klare seg uten Helland

Pål Andrea Helland måtte forlate banen allerede i første omgang i det første møtet mellom de to lagene med en vond lyske.

Etter kampen ble det kjent at den kreative vingen hadde røket lysken og må belage seg på å være på sidelinjen i flere uker og flere kamper i eliteserien, cupen og potensielt videre runder i Champions League-kvalifiseringen.

I tillegg er Magnus Stamnestrø fortsatt langtidsskadet og John Hou Sæter er også usikker på grunn av sykdom.

Spilltips: Rosenborg klare favoritter

Selv om Dundalk var et av de verste lagene Rosenborg kunne møte denne runden, og at laget er i sesong akkurat som trønderene, er det Rosenborg som er klare favoritter.

Med spillere som Mike Jensen og Tore Reginiussen er det kvalitetsforskjell på lagene og Rosenborg taper sjelden hjemme på Lerkendal.

Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg har vært klare på at de priorieterer Champions League i år og det er vanskelig å tenke seg til at de skal rote det til her.

Oddsen hos Bet365 er som følger:

Rosenborg: 1.44

Uavgjort: 4.33

Dundalk: 7.00

Vi går for hjemmeseier til 1.44 i odds. Ikke den beste oddsen men vi ser på dette som et temmelig sikkert spill.

I neste runde venter mest sannsynlig storklubben Celtic fra Skottland som har 2-0 å gå på før hjemmemøtet med Linfield fra Nord-Irland.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler