Spilltips: Rosenborg – Celtic, Champions League-kvalifisering

Etter et imponerende uavgjortresultat borte på Celtic park forrige uke er Rosenborg klar til å kjempe om avansement til Champions League play-off på Lerkendal onsdag. Få odds og spilltips til kampen her.

I god form midtveis i sesongen

Rosenborg trengte overtid i den forrige kvalifiseringsrundens siste kamp mot Dundalk, men ellers har laget fra Trondheim vært meget gode de siste ukene.

Det har vært spillefri i Eliteserien i litt over to uker, og Rosenborg har derfor kun spilt to kamper på 14 dager. Kampformen sitter nok enda, og spillerene bør være frisk og uthvilte.

Celtic på sin side er enda ikke i gang med sesongen i Skottland. Til tross for det har de fått flere kamper i bena den siste måneden. Nord-irske Linfield ble slått 6-0 sammenlagt i den forrige kvalifiseringsrunden, pluss laget har spilt en del treningskamper.

For to helger siden ble det 0-4 tap for franske Lyon før Sunderland ble slått hele 5-0 på Stadium of lights på lørdag.

Usikkert om Helland kan starte

Pål Andre Helland måtte forlate banen tidlig i første omgang i den første kampen mot Dundalk med en vond lyske og har vært ute siden.

Det var ventet at vingen måtte vente flere uker på å bli klara, men rapporter de siste dagene forteller om en spiller som kan bli klar for kamp onsdag.

Celtic må fortsatt klare seg uten sin store stjerne, Moussa Dembélé, som enda er ute med skade. Leigh Griffiths er også usikker til kampen, noe som tisier at Celtic kan måtte spille uten en klar spiss i startelleveren også i denne kampen.

Spilltips: Rosenborg står for overraskelse

Vi slår på stortrommen og går for en sterk prestasjon av Rosenborg forann et fullsatt Lerkendal, noe som fører til avansement i Champions League. Laget har spillt godt i det siste og var faktisk det beste laget på Celtic Park. Med Helland mest sannsynlig tilbake og Dembélé fortsatt utilgjengelig for gjestene er Rosenborg styrket i forhold til forrige kamp.

Oddsen for kampen hos bet365 er som følger:

Rosenborg: 2.80

Uavgjort: 3.40

Celtic: 2.40

Selv ved å se på oddsen veldig objektivt føler vi den ikke reflekterer styrkeforholdet mellom klubbene og synes en odds på 2.80 er vel verdt sjansen.

Rosenborg vinner hjemme mot Celtic og blir klar for Champions League play-off.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler