Rosenborg – Ajax | Odds og spilltips

Rosenborg har med seg et perfekt utgangspunkt til returmøtet mot Ajax på Lerkendal stadion torsdag kveld. Første kamp endte med 1-0 til trønderene. Få odds og spilltips til kampen her.

Scoring i debuten

I overgangsvinduets siste dager svidde Rosenborg av hele 30 millioner kroner på Anders Trondsen fra Sarpsborg og Samuel Adegbenro fra Viking.

Grunnet UEFA-regler var det kun mulig for Rosenborg å registrere én av dem til dobbeltoppgjøret mot Ajax, en registrering som gikk sistnevntes vei.

Adegbenro startet på benken men kom ut og fikk sin Rosenborg-debut når omtrent halvtimen gjensto. Og for en debut det ble, nigerianeren scoret etter kun 9 minutter på banen og sørget for at alt er i Rosenborgs hender til returoppgjøret.

Nicklas Bendtner har vært i god form for Rosenborg de siste ukene, men ble ikke tatt opp i den seneste troppen til Åge hareide’s Danmark.

Solgt flere stjerner

Davy Klaassen, som har vært kaptein og sjef på midtbanen til Ajax over flere sesonger ble i sommer solgt til Everton for 250 millioner kroner.

I tillegg har midtstopperen Jairo Riedewald gått til Crystal Palace for nærmere 100 millioner og høyreback Kenny Tete til Lyon i Frankrike for 45 millioner. Og i helgen ble også midtstopper Davinson Sanchez solgt til Tottenham.

Det er meldt om uro i klubben, spesielt blant enkelte spillere, over at Ajax ikke har styrket seg særlig i overgangsvinduet og at troppen er for ung og uerfaren.

Tap etter åtte utskiftninger

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen gjorde hele åtte bytter før helgens Eliteserie-kamp hjemme mot Haugesund. Helt bevisst med tanke på returkampen ifølge Ingebrigtsen.

Og utskiftningene skulle vise seg å være for store, Rosenborg fikk på sitt andre hjemmetap for sesongen og den gode sommerformen ble brutt. Laget har ellers vært i meget god form i sommer, spesielt i hjemlig serie.

For Ajax sin del ble det en etterlengtet opptur med seier 3-1 hjemme mot Groningen i Eredivisie. Før det hadde Amsterdam-laget gått fire kamper uten seier i Eredivise og europacup.

Kasper Dolberg ble tatt ut i Danmarks tropp til kampene mot Polen og Armenia.

Skader og suspensjoner

Rosenborg kommer inn til denne kampen med fulltallig og uthvilt tropp med tanke på hvor mange som fikk hvile i helgens seriekamp.

For Ajax sin del må de klare seg uten én profil i form av Daley Sinkgraven som fortsatt er ute med en kneskade. I tillegg er keeper Norbert Albas ute med en skade i håndleddet.

Spilltips: Rosenborg holder Ajax til uavgjort

Vi tror dette Ajax-laget er preget av usikkerhet, selv med helgens seier i Eredivisie. Det er usikkert om den unge uerfarne troppen deres er mentalt sterke nok til å snu dette på bortebane mot et Rosenborg lag i form og med spillere som Nicklas Bendtner, Mike Jensen og Matthias Vilhjalmsson i meget god form for tiden.

Odds for kampen hos bet365:

Rosenborg: 4.00

Uavgjort: 3.40

Ajax: 1.90

Det er gode odds for oss som tror Rosenborg nok en gang kan imponere mot turneringens finalist fra fjoråret Ajax, enten om det er subjektivt eller objektivt. Vi går for uavgjort til 3.40 i odds.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler