Real Madrid – Manchester United, UEFA Super cup: odds og spilltips

Tirsdag møtes Real Madrid og Manchester United på Phillip ll Arena i Skopje for å kjempe om sesongens første europeiske tittel.

United tapt to siste UEFA Super cup-finaler

På totalt tre forsøk har Manchester United vunnet UEFA Supercup én gang tidligere, det var mot Røde Stjerne tilbake I 1991. I 1999 og I 2008 ble det tap mot henholdsvis Lazio og Zenit St. Petersburg.

Real Madrid på sin side har vunnet den tre ganger og vært tapende finalist to ganger. Seierene kom mot Feyenoord i 2002 og mot Sevilla i 2014 og 2016, sistnevnte på Lerkendal stadion i Trondheim.

Tapene til laget fra Madrid kom mot Premier League-nabo Chelsea i 1998 og mot Galatasaray i 2000.

Første europeiske finale for Lukaku

Romelu Lukakus overgang fra Everton tin Manchester United var en av sommerens mest omtalte, og det er knyttet store forventninger til den kraftfulle spissen.

Tirsdagens kamp blir hans første sjanse til å vise at han kan levere på det øverste europeiske nivå, og mange øyne vil være rettet mot han.

Også nyinnkjøpte Victor Lindelof og Nemanja Matic vil få sjansen til å vise at de kan levere for laget i tellende storkamper.

Tre nysignerte Real Madrid-spillere

Det har ikke vært noen storkjøp så langt på Santiago Bernabeu, selv om klubben bladde opp hele 450 millioner norske kroner for talentet Vinícius Júnior fra Flamengo i Brasil.

Laget har også hentet Theo Hernández fra erkerival Atlético Madrid og Dani Ceballos fra Real Betis for totalt 400 millioner kroner.

Hvor spilles kampen?

UEFA har de siste sesongene gjort det til en tradisjon å legge Super cupen til litt mindre stadioner rundt om i Europa som vanligvis ikke har sjans til å arrangere såpass store kamper.

I år går turen til hovedstaden i Makedonia, Skopje, og Philip ll Arena. Stadionen som ble bygget i 1947 og oppgradert i 2011 har en kapasitet på 33.460 tilskuere.

Spilltips: Real Madrid gir ikke fra seg tittelen

Vi tror Real Madrid viser at de er et bedre lag enn Manchester United, og regjerende Champions League-mester bør være bedre enn laget som kom på 6. plass i Premier League.

Real Madrid kommer da til å bli det første laget som vinner UEFA Super cup to år på rad siden AC Milan gjorde det i 1989 og 1990.

Odds på kampen hos bet365 er som følger:

Real Madrid: 2.00

Uavgjort: 3.75

Manchester United: 3.80

Kampen kommer til å bli en fin pekepinn for begge lag om hvordan de står i forhold til hverandre i starten av sesongen. Begge lag skal spille Champions League-gruppespill de kommende månedene

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler