Rollene reversert – Manchester United besøker Liverpool som enorme underdogs

Anfield Liverpool mot Manchester United

I flere tiår, ja nærmest i hele Premier League-epoken, har Liverpool spilt andrefiolin bak Manchester United. Nå er rollene snudd, og Liverpool har trolig aldri vært så store favoritter mot erkerivalene som nå på søndag.

Fjorten poeng foran nærmeste konkurrent med en kamp mindre spilt, Ubeseiret i de første 22 ligakampene denne sesongen, minst innslupne mål – Alle disse faktorene tilsier at det er et Liverpool-lag med en selvtillit høyere enn Burj Khalifa som tar imot Manchester United på søndag.

Og det til tross for at Manchester United er det eneste laget som har klart å stjele poeng fra Jürgen Klopps menn så langt denne Premier League-sesongen. Hadde det ikke vært for Adam Lallanas sene 1-1-utligning, hadde Liverpool tapt sin eneste Premier League-kamp i 2019 den 20. oktober på Old Trafford.

Men med en poengfangst som teller bare litt mer enn halvparten av Liverpools, er det en ny situasjon for Manchester United å besøke Anfield så underlegne som nå. Ja, visst har trenden vært ganske klar de seneste sesongene. Men der Liverpool ofte har feilet på målstreken, ser de nå fullstendig ustoppelig ut.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er inne i et generasjonsskifte, et skifte som trolig burde vært gjort for lenge siden. Og det har begynt å bære frukter. Først og fremst er det gledelig for de med hjertet i de røde djevlene å se at Marcus Rashford virkelig har begynt å blomstre. I tillegg har spillere som Mason Greenwood, Scott McTominay og Daniel James så vidt begynt å vise hva som bor i dem.

Dette er nok hovedgrunnen til at brorparten av supporterne, og ikke minst styret, velger å gi nordmannen tillit. Forventningene er lave, denne sesongen. Spørsmålet er om rollen som andrefiolinist i rivaleriet mot Liverpool, i egen by og i Premier League vedvarer også neste sesong.

Og ikke minst, hva skjer om Manchester United blir ydmyket søndag. Er det noe supportere og beslutningstakere i den røde delen av Manchester kan tåle? Solskjærs fordel er at det for øyeblikket ikke finnes noen umiddelbare bedre alternativer.

Visst er for eksempel Mauricio Pochettino ledig på markedet, men Manchester Uniteds tropp er den samme. Og etter utallige mislykkede trenerbytter de seneste sesongene er man nok klar over at det ikke er på manager-stolen skoen trykker hardest.

Forventede lagoppstillinger

Liverpool FC – Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil Van Dijk, Andrew Robertson, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane.

Manchester United – David de Gea, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelof, Harry Maguire, Luke Shaw, Fred, Nemanja Matic, Daniel James, Andreas Pereira, Marcus Rashford, Anthony Martial.

Spilltips: Liverpool holder nullen

Liverpool har de seneste sesongene vært kjent for fantastiske offensive egenskaper, kombinert med heller tvilsomt forsvarsspill. Slik er det ikke lenger. Mye forandret seg selvsagt når Van Dijk ankom, men også etter forsvarsgeneralens ankomst har Liverpool slitt med å holde nullen.

Nå ser Klopp ut til å ha fått skikk på forsvarsspillet, den siste brikken som manglet for å gjøre dette Liverpool-laget nærmest komplett og uovervinnelig. Seks ligakamper på rad uten baklengs er status før dette oppgjøret. Vi tror den rekken blir utvidet til syv.

Manchester United scorer ikke: 2.02 i odds hos Unibet!

Få et livespill på kampen verdt 100 kroner hos Betsson

Spiller du et pre-match spill på kampen mellom Liverpool og Manchester United på søndag gir Betsson deg et gratis 100-kroners livespill på kampen.

Les mer og spill her!

TV og live stream

Denne kampen får du sett på TV 2 Sport Premium, eller live streamet på deres strømmetjeneste TV 2 Sumo.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler