Toppkamp på Emirates – Kommer fra to vidt forskjellige opplevelser i Europa

Arsenal manchester United spilltips

Det er tilbake til hverdagen igjen for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United når de søndag gjester et Arsenal-lag som tapte for franske Rennes i Europa League i midtuken.

Arsenal – Manchester United
Emirates stadion, London
Premier League, runde 30
Søndag klokken 17:30

Onsdag kveld kommer til å bli husket i lang, lang tid. Ikke bare av de som har en forkjærlighet for Manchester United, men alle som har en minste interesse for fotball.

Ole Gunnar Solskjærs menn hadde blitt avskrevet av de fleste før møtet med PSG i Paris, etter at de først tapte 0-2 hjemme på Old Trafford. Men et United-lag hemmet av både karantener og skader på nøkkelspillere ville det annerledes, og takket være iherdig innsats i tillegg til litt flaks, vant Manchester United kampen 3-1 og var dermed videre på bortemål.

Svak prestasjon i Frankrike

Det startet godt for Arsenal på torsdag, når de gjester franske Rennes i det første oppgjøret av Europa Leagues 8-delsfinaler. Alex Iwobi sørget for 1-0 til gjestene allerede etter fire minutter, men da Sokratis fikk sitt andre gule kort etter 41 minutter og Rennes scoret etter det påfølgende frisparket skulle det bli vanskelig for engelskmennene.

Nacho Monreal sørger for at vertene går i ledelsen etter 65 minutter med ett selvmål, og Ismaila Sarr økte ledelsen til 3-1 like før slutt. Det betyr at Rennes har et godt resultat med seg til London om en uke, men oppgaven er på langt nær umulig for Unai Emerys menn.

I Premier League kjemper både Arsenal og Manchester United om den viktige fjerdeplassen på tabellen, sammen med Chelsea. Det viktigste for begge lag blir nok å ikke tape, men en seier vil bety mye i kampen om plass i neste års Champions League. Før denne runden har United 58 poeng, ett mer enn Arsenal og to mer enn Chelsea, som har en kamp mindre spilt enn resten.

Lagnyheter

Solskjær manglet nærmest en hel startellever i midtuken mot PSG, men har fått en del flere alternativer igjen til søndagens kamp, blant annet Paul Pogba, som sonet karantene på onsdag.

Anthony Martial skal være tilgjengelig igjen, men tar nok i likhet med Eric Bailly og nemanja matic plass på benken fra kampstart.

Ser man på vertene sin skadesituasjon så er Danny Welbeck, Rob Holding og Hector Bellerin alle ute med skader, mens Lucas Torreira står over sin første av tre kampers suspensjon etter at han ble sendt av banen mot Tottenham forrige helg.

Forventede lagoppstillinger:

Arsenal: Leno; Maitland-Niles, Sokratis, Koscielny, Kolasinac; Guendouzi, Xhaka; Mkhitaryan, Ramsey, Iwobi; Lacazette

Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Lindelof, Shaw; Fred, McTominay, Pogba; Pereira; Lukaku, Rashford

Spilltips: Uavgjort

Dette lukter uavgjort lang vei. Begge lagene har hatt midtukekamper i Europa, dog ikke med alt for lang reisevei. Det er en svært viktig kamp for begge lag, og det er definitivt viktigere å ikke tape enn å vinne.

Det kan godt være det kommer noen mål, men vi tror de to lagene utfyller hverandre, og at Ole Gunnar Solskjær dermed fortsetter som ubeseiret United-manager i Premier League en runde til.

TV og live stream

Det er TV2 som har rettighetene til å sende Premier League i Norge, og denne kampen kommer derfor til å bli vist på deres sportskanaler og på TV2 Sumo.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler