Odds og spilltips til vennskapskampen mellom Norge og Sverige

Nabokamp uten de to største profilene

Zlatan og Ødegaard

  • Sted: Ullevaal stadion, Oslo
  • Når: Tirsdag klokken 19.45
  • Hvor kan du se den: Eurosport player eller TV Norge

For første gang på flere år skal Norge i aksjon mot et Sverige uten Zlatan, så sjansen til å pynte på den forferdelige statistikken mot våre naboer er større enn på lenge. På totalt 106 kamper har Sverige vunnet hele 59 ganger, Norge har vunnet 24 og målforskjellen er 129 i favør de gule og blå.

Selv om dette bare er en vennskapskamp er det alltid mye ære som står på spill når disse to lagene møtes, og Lars Lagerbäck er nok veldig interessert i å slå sine landsmenn og tidligere elever. Lagerbäck har også vært klar på at å ikke tape treningskamper er viktig med tanke på FIFA-rankingen.

Og på den rankingen er Norge for øyeblikket nummer 87, 7 plasser bak Færøyene og 53 plasser bak Sverige…

Unggutt fra overraskelseslaget RB Leipzig med

Norge spilte en viktigere kamp mot Tsjekkia på lørdag, så det er ventet at landslagssjefen vil bytte ut de mest slitne bena fra den kampen. Sverige har fått en hviledag mer etter den sterke seieren mot Frankrike på fredag , men festet også deretter. Vi vil nok se et relativt likt svensk lag som mot Frankrike.

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson har tatt ut en relativt erfaren tropp med mange spillere i sin beste alder. Av spillere verdt å nevne for norske fotballinteresserte er tidligere Rosenborg-spiller Michael lustig og talentet Emil Forsberg som har gjort en meget sterk sesong i tyske RB Leipzig.

Janne Andersson

Det vil nok i løpet av kampen bli en del utskiftninger og en del unggutter vil få sjansen. Ingen av lagene kommer til å ta store sjanser og vi kommer også til å se en del fokus på lagdisiplin. Vi synes det lukter uavgjort lang vei, noe som også gir en fin odds. Men i motsetning til det forrige møtet i 2015 som endte 0-0 håper vi i det minste det kommer noen mål.

Odds på kampen fra Unibet:

  • Norge: 2.80
  • Uavgjort: 3.30
  • Sverige: 2.50

Vi kliner til på uavgjort til en fin odds på 3.30 og fortsatt godt naboskap. Kampen starter klokken 19.45 på tirsdag og kan sees på TV Norge og streames på Eurosport player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler