Odds og spilltips til søndagens kamp mellom Haugesund og Aalesund

Tre dager etter den overbevisende 3-2 seieren over Lech Poznan i Europa League-kvalifiseringen skal Haugesund igjen spille kamp hjemme på Haugesund stadion.

På søndag tar de i mot Aalesund til kamp i eliteserien, og det er rogalendingene som er klare favoritter.

Ikke tapt i serien siden mai

Haugesund er i god form for tiden og har ikke tapt siden tapet borte mot Kristiansund den 21. mai. Siden det har det blirr 3 seire, blant annet over Rosenborg, og 2 uavgjort i eliteserien.

Haugesund jubler over seier mot Coleraine

Samtidig har de vunnet to cuprunder og slått ut Coleraine overbevisende 7-0 sammenlagt i Europa League-kvalifiseringen før torsdagens seier over Lech Poznan.

Aalesund på sin side kommer fra to strake tap i eliteserien mot Molde og Sogndal. Det er også kun fem runder siden de tapte hjemme for Haugesund.

Laget fra Sunnmøre har historisk et godt tak på Haugesund med 14 seire på 23 kamper. Syv av kampene har endt med Haugesund-seier, men 3 av de har kommet på de siste fire møtene dem i mellom, en av dem endte uavgjort.

Siste kamp for den innlånte nederlenderen

Troppen til rogalendingene er mer eller mindre skadefri, så med mindre det er noen slitne ben etter midtukekampen kan Haugesund stille med toppet lag

Bortelaget må klare seg uten keeper Andreas Lie som er suspendert og Bjørn Helge Riise som fortsatt er langtidsskadet.

Dette blir den siste kampen i oransje trøye for nederlenderen Lars Veldwijk som har bestemt seg for å dra tilbake til nederland og spill for Groningen.

Han har vært på lån i Aalesund det siste halve året fra den belgiske klubben Kortrijk. Det var muligheter for å forlenge men av hensyn til familien bestemte spilleren seg for å dra hjem til nederland og en permanent overgang til den nederlandske eredivisie.

Men heldigvis har Aalesunds toppscorer Mostafa Abdellaoue meldt at han blir ut sesongen når kontrakten går ut, til tross for interesse fra utlandet.

Mos for Aalesund

Vi tror på ny Haugesund-seier

Haugesund viser meget god form for tiden med seier senest mot det polske storlaget Lech Poznan. Aalesund kommer fra to strake tap og vi tror taptsrekken fortsetter borte mot laget fra Rogaland.

Odds for kampen hos Bet365 er som følger:

Haugesund: 2.00

Uavgjort: 3.50

Aalesund: 3.60

Med en odds på 2.00 synes vi dette er et godt spill og desidert det beste av de norske kampene som spilles søndag.

Bortelaget skal ha det vi tror blir en sårt trengt pause etter denne kampen og spiller først neste kamp den 6. august hjemme mot Brann.

Haugesund på sin side kan ikke ta sommerferie da Lech Poznan venter borte allerede på torsdag igjen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler