Odds og spilltips til San Marino – Norge

To lag som ikke har noe å spille for møtes på San Marino torsdag kveld til det som er en treningskamp å regne for Norge. Få odds og spilltips til kampen her.

Meget skuffende kvalifisering

Norge startet kvalifiseringen med Per Mathias Høgmo som trener, og tapte som ventet den første kampen på Ullevål mot gruppefavoritt Tyskland.

Men da laget også tapte borte mot Aserbajdsjan, «kun» vant 4-1 over San Marino hjemme og tapte bortekampen mot Tsjekkia var det endelig nok for både styre og trener.

Før kvalifiseringen startet igjen i mars i år var Lars Lagerbäck kommer inn som ny trener, og svensken som har nytet stor suksess som trener både for Sverige, Nigeria og Island tok med seg ny optimisme inn i både spillergruppen og hos supporterene.

Største tap siden tidlig 1970-tall

Men det startet vondt også for Lagerbäck. Norge tapte sin første kamp under svensken med 2-0 borte mot Nord-Irland, før man så forbedringer i de to neste kvalifiseringskampene.

Først ble det uavgjort 1-1 hjemme mot Tsjekkia før Aserbajdsjan rutinemessig ble slått 2-0 hjemme på Ullevål stadion.

Men forrige kamp skulle Norge og alle som er glad i norsk fotball igjen bli plassert godt ned på jorden igjen i møtet med Tyskland borte.

Det tyske maskineriet ga seg ikke før det sto hele 6-0 på resultattavlen på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart, og det er ingen tvil om at Lars Lagerbäck fortsatt har mye arbeid forann seg.

San Marino med en av sine bedre kvalifiseringer

San Marino har ikke for vane å få med seg gode resultater i kvalifiseringene de deltar i. Og med to spillere som til daglig spiller i italiensk tredjedivisjon var det heller ikke store forventninger til laget denne gangen.

Men laget som kun har vunnet én av de 146 offisielle kampene de har spilt (mot Liechtenstein) har hatt en av de bedre kvalifiseringene på lenge. Laget har scoret hele to mål!

Og det ene kom som kjent mot Norge på Ullevål, der de faktisk klarte å holde Norge til uavgjort 1-1 helt til det 77. minutt. Norge vant til slutt kampen 4-1.

Det var det første bortemålet til San Marino på over 15 år. Og laget har siden også klart å score et bortemål mot Aserbajdsjan i denne kvalifiseringen.

Tidligere møter

De to lagene har møttes to ganger tidligere i tillegg til det forrige møtet i denne kvalifiseringen, også det i VM-kvalifiseringssammenheng.

Det var tilbake i 1992 da Norge vant utekampen med 0-2 før det ble hele 10-0 på Ullevål stadion. Det er Norges størte seier i moderne historie.

Vi forventer følgende norsk lagoppstilling:

Keeper: Rune Almenning Jarstein

Forsvarere: Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Birger Meling

Midtbanespillere: Mohamed Elyounoussi, Stefan Johansen, Sander Berge, Martin Linnes

Angripere: Joshua King, Alexander Sørloth

Spilltips: Norge vinner enkelt, men San Marino sniker inn ett mål

Norge skal selvsagt vinne denne kampen enkelt, og for første gang på en god stund kan laget spille uten press og konsentrere seg om å forbedre eget spill og få laget til å prestere bedre sammen.

Lars Lagerbäck vil nok fortsette med omtrent samme ellever som sist, og prøve å få en stamme i laget til å fungere sammen. Vi tror Norge vinner greit, og gjerne scorer både fire, fem og seks mål, men at San Marino også denne gangen klarer å pirke inn ett mål mot et norsk forsvar i det siste har gjort alt annet enn å fungere godt sammen.

Odds for kampen hos bet365:

San Marino: 41.00

Uavgjort. 17.00

Norge: 1.03

Begge lag scorer:

Ja: 4.50

Nei: 1.18

Vi går for mål til begge lag til en odds på 4.50. Det fører Norge opp på totalt 10 poeng på ni kamper.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler