Fredagstipset: Solid start for Geir Bakkes Lillestrøm i OBOS-ligaen

Geir Bakke Lillestrøm Grorud tips

Grorud – Lillestrøm

Lillestrøm er den store favoritten I OBOS-ligaen. Det er vanskelig å være uenig. Klubbnavn og klubbhistorie er alene nok til å se seg blind, men laget ser klart sterkest ut også på papiret. Også på trenerbenken oser det klasse. Geir Bakke og Petter Myhre skal lede laget denne sesongen.

LSK har en meget god sentrallinje. På midtbanen må Fredrik Krogstad nevnes. På spiss-plassen har de Thomas Lehne Olsen som er en mulig toppscorer i OBOS denne sesongen. Alt annet enn opprykk er ikke tema, og de bør sikre seg en flying start allerede i åpningskampen.

Grorud har for vane å hente talenter som ikke helt får plass i toppklubbene. De satser veldig ungt og har blant annet hentet inn flere Vålerenga-talenter, men skulle nok balansert med litt mer rutine og erfaring. Grorud har en jevn spillerstall og konkurranse på de fleste plasser. Unntaket er kanskje Martin Høyland på midtbanen. Utrolig løpssterk spiller som bidrar enormt defensivt. Han starter nok samtlige kamper.

Det er vanskelig å ikke like Grorud-strategien. Hent de største talentene som ikke får sjansen eller som stagnerer litt i toppklubbene har vist seg å være en meget vellykket strategi, Spørsmålet blir om «ungdomslinja» til Grorud holder mål nå som de er oppe i OBOS-ligaen.

Serieåpning og alt kan skje, men LSK bør ganske enkelt være i en annen liga. LSK’s supportere hadde dominert tribunen både hjemme og borte, så det er en faktor som eventuelt går litt mot dem.

Vårt spill blir B/B (LSK leder til pause og vinner til slutt).