Norge overbeviser ikke mot Kypros

Norge landslaget ullevaal oslo fifa

Etter en ekstremt skuffende kamp mot Kypros kan Norge redde litt av verdigheten mot Kypros på Ullevaal tirsdag, men jeg tror ikke dette blir et fyrverkeri av en kamp heller.

For det er noe som virkelig ikke stemmer med Ståle Solbakkens Norge, og det er vanskelig å sette fingeren på hva det er. Norge har nå kun vunnet én av sine siste syv kamper, en vennskapskamp mot Irland.

Etter en god vår og sommer i fjor feilet Ståles mannskap i å avslutte Nations League med stil, og tapte mot både Slovenia og Serbia i de to siste kampene i fjorårsutgaven av turneringen.

Kan enda kvalifisere seg via Nations League

Og med ett pinlig poeng på de tre første kvalifiseringskampene i denne EM-kvalifiseringen, er det nå kun håp om å kvalifisere seg via Nations Leagues playoff igjen, et håp som kunne vært enda større om Norge ikke kollapset på høsten i fjor.

Norge skal da i så fall spille én semifinale og en eventuelt finale i kamp mot andre bedre rangerte lag i Nations Leagues B-liga. For øyeblikket ser det ut til å bli Israel, Bosnia og Finland.

EM-kvalifiseringen, gruppe A:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Spain 8 7 0 1 20 21
#2 Scotland 8 5 2 1 9 17
#3 Norway 8 3 2 3 2 11
#4 Georgia 8 2 2 4 -6 8
#5 Cyprus 8 0 0 8 -25 0

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Det er ikke meldt om nye forfall i den norske troppen, og det er heller ingen norske spillere som må stå over på grunn av suspensjon. Jeg forventer dermed omtrent samme førsteellever som på lørdag.

For Kypros sin del så er Nicholas Ioannou tilbake fra karantene, noe som passer gjestene perfekt, ettersom Andreas Karo måtte forlate banen med en skade i oppgjøret mot Georgia lørdag.

Norge:

Nyland;
Ryerson, Østigard, Strandberg, Meling;
Ødegaard, Berg, Aursnes;
Sørloth, Haaland, Solbakken

Kypros:

Dimitriou;
Gogic, Ioannou, Laifis;
Antoniou, Charalampous, Kousoulos, Correia;
Kastanos, Loizou;
Pittas

Spilltips til Norge – Kypros: Under 2.5 mål + Norge-seier

Jeg prøver å ikke være alt for farget av det forferdelige resultatet på lørdag, men det er vanskelig å prøve å være positiv til dette landslaget nå, selv i et møte med Kypros på hjemmebane.

Vi kommer ikke til nok sjanser, og vi bommer på for mange av dem vi kommer til. Og når vi i tillegg kollapser på tampen av nærmest alle kamper, tror jeg ikke dette heller blir en «høydare».

Faktisk er Norge nå det dårligste laget av samtlige 53 land som er med i kvalifiseringen i de siste 10 minuttene av kampene.

Norge skal nok vinne, men jeg tror det blir noe halvhjertet, da det er en skuffet gjeng som vet de ikke har noe å spille for som entrer matten. Jeg går for under 2.5 mål i en knepen hjemmeseier.

Det gir fine 3.30 i odds hos Unibet.

Norway vs Cyprus Odds for HUB:
Kampen starter 20/06 20:45
Kamp avsluttet
Norway vs Cyprus Over/under 2.5 mål
Kampen starter 20/06 20:45
Kamp avsluttet
Norway vs Cyprus Begge lagene scorer
Kampen starter 20/06 20:45
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler