Spilltips: Norge mot Aserbajdsjan i VM-kvaliken

Norge og Aserbajdsjan møtes fredag kveld på Ullevål stadion i VM-kvalifiseringens gruppe C, og det er flere grunner til at Norge bør være meget lysten på seier. Få spilltips til kampen her.

Ute av kampen om VM-sluttspill

Det har vært kjent allerede i lang tid før kampstart at VM i Russland neste år kommer til å gå uten Norge. En elendig start på kvalifiseringen har gitt oss 4 poeng på seks kamper etter én seier mot San Marino og én uavgjort mot Tsjekkia, begge hjemme.

I vinter ga Per Mathias Høgmo seg etter den elendige starten og inn kom den gamle ringreven Lars Lagerbäck. Inn har også en antydning til forbedring kommet, selvom Norge enda ikke har vunnet på tre kamper under hans ledelse.

Ullevål stadion

Kampen spilles på Ullevål stadion i Oslo.

Tapte bortekampen

I tillegg til å ville bevise det norske folk at det fortsatt bor fotball i dette laget før Norge være temmelig innstilt på å revansjere det sure 0-1 tapet mot Aserbajdsjan i kvalifiseringen i oktober i fjor.

Aserbajdsjanerene scoret tidlig i den første omgangen. Og selvom Norge styrte det meste av spillet resten av kampen lot de store sjansene vente på seg helt til Markus henriksen brente en gedigen sjanse på overtid i andre omgang.

Norge møtte også Aserbajdsjan i den forrige kvalifiseringen til EM 2016. Den gangen vant vi 1-0 borte men klarte kun 0-0 hjemme. Et uavgjortresultat som mest sannsynlig kostet oss en plass i det mesterskapet.

Tre nye spillere i troppen

Lars Lagerbäck presenterte i forrige uke en tropp veldig lik den som spilte uavgjort mot både Tsjekkia og Sverige i juni, men tre nye ansikter var å finne.

Det var keeper Sten Grytebust fra Odense i Danmark som erstatter Ørjan Nyland, Alexander Sørloth fra Midtjylland som erstatter en Søderlund uten spilletid i St. Etienne og Martin Linnes som erstattet Per Egil Flo. Linnes har gjort det godt og fått mye spilletid i Galatasaray den siste tiden.

Hele troppen finner du her.

Lars Lagerbäck Norge

Landslagssjef Lars Lagerbäck før landslagsuttaket.

Spilltips: Norge vinner med to mål eller mer

Vi tror Norge er såpass lysten på å vise hva som bor i den, og hele fotball-Norge tørster etter en landslagsopptur.

Og på papiret skal Norge være et bedre lag enn Aserbajdsjan, noe de også viste i bortekampen etter baklengsmålet.

Odds for kampen hos bet365:

Norge: 1.55

Uavgjort: 4.00

Aserbajdsjan: 8.00

Norge til å vinne med -1 i handicap: 2.60

Vi går for norsk seier med handicap (-1) til 2.60 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler