Norge – Armenia: Haaland & co fortsetter der de slapp fredag

Landslaget Norge Ullevaal Oslo

Det er duket for årets andre landskamp, og siste test før alvoret starter i juni. Da skal Ståles menn spille hele fire tellende kamper på elleve dager, når Nations League sparkes i gang, der Norge er i B-ligaen, i samme gruppe som Sverige, Serbia og Slovenia. Norge vist lovende takter mot Slovakia forrige uke, og jeg tror våre beste menn skal vite godt fra seg i den gruppen, og også unngå nedrykk tilbake til C-ligaen.

Seiren satt forsåvidt langt inne mot Slovakia, men når Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard sikret 2-0-seieren med mål i henholdsvis det 77. og det 80. minutt av kampen var det vell fortjent. Ståle Solbakken gjorde ikke alt for mange bytter, og det forventes at han starter med nærmest samme startellever i dette oppgjøret, så det er ingen tvil om at denne landslagssamlingen ikke er for å eksperimentere, men for å sette laget før alvoret starter om under tre måneder.

Armenia spilte også kamp forrige uke, og tok en noe overraskende 1-0-seier hjemme mot Montenegro, et lag Norge vant mot to ganger i fjor. Vahan Bichakhchyan scoret målet til Armenia.

[sports data-token=’rdnUxTh1V1THOaCOmGTJoqW6VMUWvz3bcluYhKZi’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Forventede lagoppstillinger:

Ståle Solbakken kan glede seg over at det ikke har kommet noen nye skader under samlingen, så han mangler kun de spillerne som allerede manglet før Slovakia-kampen. Han har annonsert et definitivt bytte, og det er at Joshua King får starte denne kampen, og det er trolig Alexander Sørloth som blir ofret.

Armenia har én stor fotballspiller, Henrikh Mkhtaryan, men han har lagt opp, og er dermed selvsagt ikke med til Oslo.

Norge:

Hansen;
Holmgren Pedersen, Ajer, Østigård, Meling;
Ødegaard, Berge, Thorsby, Moi;
King, Braut Haaland

Armenia:

Yurchenko;
Terteryan, Calisir, Haroyan, Hovhannisyan;
Barseghyan, Udo, Spertsyan, Ghazaryan;
Bichakhchyan, Miranyan

Spilltips: Norge vinner med minimum to mål

Som nevnt tidligere hadde Norge god kontroll på oppgjøret mot det som er antatt bedre motstand i form av Slovakia på fredag. Samspillet ble bedre og bedre utover i kampen, og nå har de i tillegg fått to nye dager med trening til å sette spille sitt.

Kampen er generalprøven før viktige kamper venter på neste samling, og jeg tror spillerne tar det veldig seriøst, og at vi får sett et topp motivert Norge-lag med masser av selvtillit. Forhåpentligvis kjenner det norske publikum sin besøkelsestid etter prestasjonene på fredag også, og at vi kanskje får litt flere fans på tribunene til å heie Haaland og co frem.

Jeg tror Norge scorer minst to mål i kveld også, og ser ikke helt hvem som skal score målene for gjestene. 2.00 i odds på at Norge vinner med to mål eller mer synes jeg dermed er et godt spill.

Spill på at Norge vinner med handicap (-1) hos Unibet her!

Under kan du finne den beste oddsen for 1X2 i dette oppgjøret:

[odds data-token=’dSL3V3ITrrElazqPyLfgm4D7Q29p33v4MKV3mjUU’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler