Spilltips til kveldens oppgjør mellom Newcastle og Everton i Premier League

Newcastle United – Everton FC
St. James Park, Newcastle
Premier League, runde 17
Onsdag klokken 20.45

Wayne Rooney og Everton er fortsatt ubeseiret under deres nye manager Sam Allardyce, og gjester i kveld Newcastle og St. James Park. Vi gir deg odds og spilltips til kampen.

Newcastle med syv kamper uten seier

Rafael Benitez og Newcastle har møtt på en tøff hverdag tilbake i det gjeveste engelske selskapet i Premier League, og står før dagens kamp med hele syv kamper uten seier.

Man må helt tilbake til 2. oktober da tabellnabo Crystal Palace ble slått 1-0 hjemme på St. James Park for å finne forrige gang dagens hjemmelag stakk av med alle tre poengene.

Etter seksten kamper spilt i ligaen står Newcastle med fire seire og hele ni tap, noe som plasserer dem på sekstendeplass på tabellen med 15 poeng, kun to mer enn West Bromwich på den øverste nedrykksplassen.

Sam Allardyce har fått fart på sakene

Etter at Ronald Koeman fikk sparken i slutten av oktober tok ungdoms-manager og tidligere forsvarsspiller i klubben David Unsworth over midlertidig mens Everton lettet etter en mer permanent løsning.

Og den permanente løsningen ble klar 30. november da ringreven Sam Allardyce tok over skuten, dagen etter Evertons 4-0 seier hjemme mot West Ham, klubbens andre etter Koemans avgang.

Og tre kamper ut i Everton-karrieren har Allardyce enda ikke tapt. 2-0 mot Huddersfield hjemme, 3-0 over Apollon Limassol borte i Europa League og 1-1 borte mot Liverpool er status før bortemøtet mot Newcastle.

St. James Park

Newcastles mektige hjemmebane, St. James Park.

Tidligere møter

Newcastle og Everton er to av de mest tradisjonsrike engelske klubbene, og har selvsagt møtt hverandre utallige ganger tidligere, både i serie og cup.

I nyere historie, rettere sagt de siste 25 år, har de to klubbene møtt hverandre ved 45 anledninger i tellende kamper. Og det er svært jevnt, med Newcastles 17 seire mot Evertons 19, ni har endt med uavgjort.

Newcastle spilte i Championship i fjor etter at de rykket ned med et brak for to sesonger siden, en sesong der Everton vant begge kampene. Tilsvarende kamp den sesongen endte 0-1 mens det ble en 3-0-seier til Everton på Goodison Park.

Skader og suspensjoner

Michael Keane og Phil Jagielka er for fullt tilbake i trening og vil være tilgjengelig for Everton-sjef Sam Allardyce i kveldens oppgjør. Yannick Bolaise spilte den siste halvtimen for Evertons U23-lag mandag og ser ut til å nærme seg et comeback for førstelaget etter nesten ett år på sidelinjen med en kneskade, kveldens kamp kommer uansett for tidlig for vingen.

Det er ingenting nytt å melde for Newcastle sin del bortsett fra Paul Dummett som arbeider seg tilbake fra en hamstingsskade som har holdt han på sidelinjen siden den første kampen i sesongen.

Spilltips: Everton vinner

Vi synes Everton ser frisk og nyinspirert ut under Sam Allerdyce og har ett mannskap som bør vinne mot et Newcastle-lag som kun har tatt ett poeng på de siste syv Premier League-kampene.

Odds for kampen hos bet365:

Newcastle: 2.40

Uavgjort: 3.30

Everton: 3.25

Vi synes oddsen på 3.25 hos bet365 ser meget fristende ut og satser på at Everton fortsetter sin opptur med sin nye manager.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler