Spilltips: Norge slår tilbake mot Romania

Norge Romania spilltips

Skuffelsen har neppe lagt seg for hverken den norske troppen eller det norske folk, når Norge tar imot Romania på Ullevaal i Nations League søndag. Men vi tror de norske guttene sørger for et hint av optimisme for fremtiden igjen.

Norge – Romania

Ullevaal stadion, Oslo
Nations League, gruppe B1

Det var et brutalt møte med virkeligheten for de fleste nordmenn søndag. Forventningene var, mye takket være media, skrudd kunstig høyt opp, og Norge gikk på et fortjent tap mot laget fra balkan.

Laget så nervøst ut, og det var åpenbart flere bom fra landslagssjef Lars Lagerbäcks side, taktikkmessig. EM neste sommer kommer til å bli en fest, uten norsk deltakelse, igjen. Nå er det årets utgave av Nations League som gjelder, og selv om det ikke er rare gulerøttene i potten så skal Norge vinne for å unngå nedrykk til C-ligaen, og ikke minst for å få tilbake troen på at dette laget har noe på den internasjonale scenen å gjøre.

Da er det bra at vi tar imot et Romania-lag hjemme på Ullevaal, som også gikk på en smell i EM-playoffen i midtuken. De tapte nemlig 1-2 borte mot være kjære naboer i vest Island. Og dermed er også våre motstandere på det som kan sies å være et moralskt lavt nivå.

Det endte henholdsvis 2-2 hjemme og 1-1 borte mot Romania i fjorårets EM-kvalifisering, og spesielt hjemmekampen var en kamp Norge burde vunnet. Da kastet vi bort en 2-0-ledelse på tampen av oppgjøret.

Jeg regner med Mathias Normann blir foretrukket foran Markus Henriksen, men at det ellers ikke blir mange forandringer. Om Meling er frisk bør vel han få teste seg til fordel for Aleesami.

Norge har en liten hjemmebanefordel, og er et bedre lag med bedre enkeltspillere enn Romania. Jeg går for hjemmeseier til odds 1.90 hos Betway.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler