Spilltips: Norge får en god start på landslagshøsten

Norge Østerrike odds spilltips

Norge – Østerrike

Nations League – Gruppe B1
Ullevaal stadion, Oslo

For første gang på nærmere ti måneder skal Norge igjen spille landskamp. Motstander er Østerrike, og opprykk eller nedrykk fra B-ligaen i Nations League står på spill. De to andre lagene i gruppen er Romania og Nord-Irland, som Norge møter på bortebane mandag.

Lars Lagerbäck kom ikke med de store overraskelsene når han tok ut troppen til disse to kampene, bortsett fra Patrick Berg. 22-åringen kan absolutt få sin debut de neste dagene, spesielt siden både Martin Ødegaard og Fredrik Midtsjø har meldt forfall på grunn av skader.

Det betyr trolig at Sampdoria-spiller Morten Thorsby tar plassen til høyre på midtbanen fra start, noe som sørger for at det er kort vei fra benken til å bli byttet inn sentralt i banen for Bodø/Glimt-spilleren.

På topp blir Ering Braut Haaland etter alle solemerker foretrukket foran Alexander Sørloth, og Joshua King er fortsatt en yndlig hos Lagerbäck, og beholder den andre spissplassen.

For Østerrike sin del er nylig Champions League-mester David Alaba ikke med til Norge, men det er fortsatt en solid tropp bestående av mange spillere fra de største ligaene i Europa, spesielt Bundesliga.

Jeg ser for meg et offensivt Norge-lag som går for alle tre poengene, og dermed melder seg på i kampen om gruppeseieren. Østerrike er et meget hardtarbeidende og solid kollektiv, som trolig ser seg fornøyd med ett poeng.

Jeg tror dette ender med en knapp norsk seier, 1-0 eller 2-1 virker plausibelt. Jeg går for uavgjort med 0-1 i handicap. Det gir fine 4.20 i odds hos Librabet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler