Spilltips til kveldens CL-møte mellom Napoli og Shaktar Donetsk

Napoli – Shaktar Donetsk
Stadio San paolo
Tirsdag klokken 20.45

Napoli er overlegen I Serie A denne sesongen, men sliter mer I Champions League. I kveld må de vinne for å ha håp om avansement. Vi gir deg spilltips til kampen.

Ubeseiret i Serie A

Det er spilt 13 serierunder i italienske Serie A så langt denne sesongen og napoli, sammen med Inter, er enda ubeseiret. Klubben fra mafia-byen står med elleve seire og to uavgjorte så langt.

Det gir dem 35 poeng og to poengs ledelse ned til Inter på andreplass, regjerende mestere Juventus er på tredjeplass med sine 31 poeng.

I helgen sørget Lorenzo Insigne og Piotr Zielinski for at hardtsatsende AC Milan ble slått 2-1 på hjemmebane. Alessio Romagnoli ga Milan trøstemålet på overtid av den andre omgangen.

Overraskende hjemmetap

Shaktar Donetsk har som regjerende mester i den ukrainske serien åpnet godt også denne sesongen. Etter 16 spilte seriekamper leder laget ligaen med 36 poeng. Fire mer enn Dynamo Kiev på andreplass.

Men i helgen gikk de oransjekledde på et nokså overraskende hjemmetap mot åttendeplasserte FC Oleksandria. Sesongens to første mål til midtbanespilleren Artem Polyarus sørget for 1-2-seieren. Brasilianeren Bernard scoret Shaktars éne mål.

Kun vunnet én

Etter fire spilte kamper i gruppespillet står Napoli med én seier og tre tap. Seiren kom mot Feyenoord hjemme mens det ble et stygt 2-4-tap for manchester City på hjemmebane i den forrige kampen.

Med tre poeng befinner Napoli seg på tredjeplass i gruppen, seks poeng bak kvbeldens motstander Shaktar og hele ni poeng bak overlegne Manchester City.

De tar i mot fjerdeplasserte Feyenoord på hjemmebane i kveld og Napoli vil dermed mest sannsynlig være garantert avansement til Europa League-sluttspillet med ett poeng eller mer i kveld mot Shaktar.

Skader og suspensjoner

Den polske landslagsspissen Arkadiusz Milik har hatt et skadet kne siden slutten av september og er ikke ventet tilbake for Napoli før februar neste år. Hjemmlaget må også klare seg uten Faouzi Ghoulam som skadet kneet i starten av måneden og er ventet å gå glipp av resten av sesongen.

Kalidou Koulibaly pådro seg sitt tredje gule kort i den forrige Champions League-kampen mot Manchester City og må stå over kveldens oppgjør.

Shaktar Donetsk må fortsatt klare seg uten sin kaptein Darijo Srna som testet positivt på en dopingtest tilbake i september. Han har blitt enig med klubben om å ikke spille mens saken hans pågår.

Maksym Malyshev og Sergiy Kryvtsov har begge vært skadet siden september og førstnevnte er ikke ventet tilbake fra sin kneskade før april neste år. Det er usikkert mår Kryvtsov er tilbake.

Tidligere møter

Selv om de to klubbene regelmessig er å se i Champions League og Europa League var det første møtet mellom dem i dette gruppespillet den første gangen de møttes i historien.

Den kampen, som ble spilt på OSK Metalist stadion endte med 2-1-seier til Shaktar etter at Taison og Facundo Ferreyra scoret for hjemmelaget i det 15. og 58. minutt. Arkadiusz Milik ga Napoli et trøstemål i det 72. minutt.

Spilltips: Napoli vinner med (-1) handicap

Napoli har presset på seg i denne kampen og er nødt til å vinne for å i det hele tatt ha en sjans til å nå sluttspillet i Champions League på nyåret. Vi tror de italienske ligalederene tar seg sammen og viser hvorfor de er det klart beste laget i italia for tiden. Shaktar har også vist sviktende form i det siste og bør få det tøft på bortebane mot Napoli.

Odds for kampen hos bet365:

Napoli: 1.44

Uavgjort: 5.25

Shaktar: 7.00

Napoli med (-1) handicap: 2.05

Vi går for minst to-målsseier til hjemmelaget Napoli.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler