Spilltips til kveldens cupkamp mellom Moss og Stabæk

Moss FK – Stabæk IF
Melløs stadion, Moss
NM cup, andre runde
Torsdag klokken 18.00

Moss har så langt spilt tre ligakamper i PostNord-ligaen avdeling 1, og alle tre kampene har endt med tap for mossingene. Så langt har både Bærum borte (0-2), Fredrikstad hjemme (0-2) og Mjølner borte (2-1) blitt for sterke for Ole Martin Nesselquists menn.

Ole Martin Nesselquist er en av de yngste trenerne i de øverste divisjonene i Norge, med kun 25 år på baken. Nå skal han prøve å få den gamle storheten tilbake i OBOS-ligaen, hvor de ikke har vært siden nedrykket i 2010.

Ute med karantene

Men i kveld må han stå over, han har nemlig fått karantene på grunn av uttalelser han kom med om dommeren etter derbyet mot Fredrikstad 21. april.

For Stabæk sin del og trener Toni Ordinas har sesongstarten vært omtrent som forventet, men den første ligaseieren kom ikke før mandag denne uken, da Lillestrøm ble slått 3-2 på hjemmebane. Det plasserer dem på nest sisteplass på tabellen, kun Stabæk sitt andrelag har åpnet dårligere i avdelingen.

Ellers har det blitt 2-2 borte mot Strømsgodset, 1-4-tap borte mot Ranheim, 1-1 borte mot Sandefjord, 1-1 hjemme mot Tromsø, 0-3 borte mot serieleder Brann og 1-1 hjemme mot nyopprykkede Start.

I cupen vant Stabæk 5-3 borte mot Ullern i den første runden, men mål fire og fem kom ikke før kampen var gått til ekstraomganger. Moss på sin side fikk en komfortabel 4-0-seier hjemme mot Kråkerøy i den første cuprunden.

Begge klubbene har løftet kongepokalen tidligere, men det begynner å bli en stund siden. Moss vant i 1983 med 2-0 over Vålerenga. Stabæk har også vunnet cupen én gang, og det var tilbake i 1998 da Rosenborg ble slått 3-1 etter ekstraomganger.

Forrige møte mellom de to lagene på Melløs stadion var også i cupen, i den tredje runden tilbake i 2003 i en kamp Stabæk vant 2-1. De møttes også i 2004, den gang ble det en 3-1-seier til Stabæk på Nadderud stadion.

Kan du se kampen med live stream i Norge?

Kampen kommer ikke til å bli vist på tradisjonell TV i Norge. Men ønsker du å se kampen vil den være tilgjengelig for abonnementer hos moss-avis.no og Nettavisen pluss-brukere.

Spilltips til kampen mellom Moss og Stabæk

Stabæk var det beste laget mot Lillestrøm mandag, og spillet til Bærumsklubben har til tross for mager poengfangst ikke vært alt for langt under par. For Moss sin del ser det mindre lystig ut, og det er varslet flere endringer på laget som tapte borte mot Mjølner sist.

Vi tror ikke det hjelper stort, og et Stabæk-lag med tungskyts som Ohi i troppen kommer trolig til å avansere greit fra den andre runden i Norgesmesterskapet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler