Trophée des Champions: Odds og spilltips

Monaco og PSG sparker i gang den franske sesongen på lørdag klokken 21.00 når den franske supercup-finalen, Trophée des Champions, skal avgjøres. Få odds og spilltips til kampen her.

Dårlig pre-season for PSG

Paris Saint-Germain har spilt tre kamper i sin oppkjøring til sesongen i International Champions Cup i USA. Første kampen endte 1-1 mot Roma forrige torsdag.

Etter det har det blitt to tap, først et ydmykende 2-4 tap for Tottenham Hotspurs på søndag før Juventus slo hovedstadslaget 3-2 torsdag denne uken.

Cavani for PSG

Monaco også svak i oppkjøringen

Laget fra fyrstedømmet har spilt hele seks kamper i juli og bør være i betydelig bedre kampform enn PSG, men kun to av kampene har endt med seier.

Seierene har kommet mot SKN Sankt Pölten (3-0) og Stoke City (4-2), mens laget har spilt uavgjort mot Rapid Wien (2-2), PSV (0-0) og Fenerbache (1-1) før det ble tap sist kamp mot Sporting CP med 1-2.

Mistet flere av stjernespillerene

Monaco kommer fra en forrykende sesong der vi ble vitne til gjennombruddet til flere fremtidige stjerner. Og Monaco som er et selgende lag har latt flere gå videre til større klubber allerede.

Store salg inkluderer Bernardo Silva og Benjamin Mendy til Manchester City og Tiemoue Bakayoko til Chelsea for over 1,6 milliarder kroner til sammen.

Det er også forventet at Thomas Lemar og Kylian Mbappe forsvinner ut dørene for rekordsummer.

Mbappe for Monaco

Paris Saint-Germain på sin side har vært overraskende stille på overgangsvinduet. Inn har kun Yuri Berchiche fra Real Sociedad for 150 millioner og Dani Alver på free-transfer ankommet klubben.

Hvor spilles kampen?

Det franske fotballforbundet har gjort det til en tradisjon de siste årene å arrangere supercup-finalen i andre deler av verden, og da først og fremst fransktalende steder.

Før har finalen vært innom land som Canada og Gabon, men også steder som Klagenfurt i Østerrike og Harrison, USA har fått besøk.

I år som i 2011 går finalen på Grand Stade de Tanger i Tanger i Marokko. Stadionen som tar 45.000 tilskuere forventes å bli fullsatt i det som kanskje er dette års fotball-høydepunkt i Marokko.

Grand Stade de Tanger

Spilltips: Paris Saint-Germain store favoritter

PSG er fire ganger regjerende mester I Trophée des Champions og har vunnet turneringen seks ganger totalt. Monaco på sin side har gått til topps to ganger, sist I år 2000.

Monaco vant forrige sesong League 1 forann PSG, men med et såpass svekket lag sammenlignet med to måneder tilbake må de se på seg selv som underdogs I denne kampen.

PSG kommer inn mot den nye sesongen med så og si samme mannskap og er igjen klare favoritter i alle hjemlige turneringer.

Oddsen for kampen hos bet365 er:

Monaco: 4.33

Uavgjort: 3.90

PSG: 1.72

Vi går bort B og seier til PSG til 1.72 i odds.

Kampen er dessverre ikke tilgjengelig hverken på tv eller via live stream for nordmenn.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler