AS Monaco – OGC Nice
Stade Louis II
Ligue 1, runde 21
Tirsdag klokken 21.00

Monaco og Nice møtes i kveld til derby på Stade Louis II i Ligue 1. Kampens hjemmelag er gjort til ganske klare favoritter. Vi gir deg spilltips og forteller deg hvem vi tror vinner her.

Borteseier i tett oppgjør

Så sent som tirsdag for en uke siden møttes de to lagene til kvartfinale i den franske cupen i det som skulle bli en meget tett og i underholdende kamp.

Over 19 tusen tilskuere på Allianz Riviera fikk se Monaco gå opp i ledelsen allerede etter 3 minutter ved Thomas Lemar, før Alassane Pléa reduserte for vertene etter 18 minutter. Men Adama Diakhaby ville det annerledes og sørget for 2-1 og seier til Monaco når han scorte kampens siste mål etter 37 minutter.

Dermed skal Monaco ta i mot Montpellier i semifinalen av den franske cupen om to uker, mens Nice skal konsentrere seg om Ligue 1 og dobbeltoppgjør mot Lokomotiv Moskva i første utslagsrunde av Europe League i februar.

Prøver å sikre andreplassen

Monaco er regjerende ligamester i Ligue 1, og kjemper også denne sesongen helt i toppen av tabellen. Men Paris Saint-Germain, med stjerner som Neymar og Cavani, er overlegne og leder med hele 11 poeng på Monaco etter 20 spilte runder.

Derfor er det nedover Monaco må se på tabellen fremover. Med sine 42 poeng følger Lyon rett bak med samme poengsum etterfulgt av Marseille på fjerdeplass med sine 41 poeng.

Jakter plass i Europa League

Og 12 poeng bak Monaco på en sjetteplass finner vi dette oppgjørets bortelag Nice. En ganske ujevn sesong har ført til at Nice er ute av medaljekampen og kjemper om femteplass som gir en plass i Europa League.

Nantes innehar denne plassen så langt med tre poeng mer enn Nice, mens Guingamp følger ett poeng bak etterfulgt av en meget tett midtre del av tabellen.

Skader og suspensjoner

Monaco-manager Leonardo Jardim kan glede seg over en mer eller mindre skadefri tropp, der kun venstreving Gabriel Bischilia er utilgjengelig grunnet en kneskade. Det er usikkert når han er tilbake i full trening.

For Nice sin del må manager Lucien Favre også kun klare seg uten én enkelt spiller. Angrepsspiller Mickaël Le Bihan har vært ute med en brukket fot siden mai og det er enda usikkert når han er tilbake på fotballbanen.

Tidligere møter

De siste 25 sesongene har de to klubbene møtter totalt 37 ganger i alle turneringer, og det er Monaco som har en liten fordel historisk sett med sine 17 seire mot Nices 13, kun syv har endt med uavgjort.

Sett bortifra Monacos borteseier i cupen forrige uke har det endt med hjemmeseier i de fire foregående ligamøtene dem imellom. Det første oppgjøret i denne Ligue 1-sesongen endte med hele 4-0 til Nice på Allianz Riviera. Forrige sesong vant Monaco tilsvarende oppgjør 3-0 mens Nice vant sin hjemmekamp 4-0.

Spilltips: Monaco vinner med handicap -1

Monaco er i god form for tiden og har ikke tapt på seks seriekamper. Monaco gikk også seirende ut av møtet dem i mellom for en uke siden og i tillegg til at laget har scoret veldig mye mål denne sesongen tror vi Monaco vinner med to mål eller mer til 2.75 i odds.