Molde slår Häcken for andre gang på to uker

Molde tok sine første poeng i gruppespillet når de slo Häcken hjemme for to uker siden. Nå skal de slå svenskene igjen, for å ha håp om å gå videre fra gruppespillet i Europa League.

For med tre poeng på de tre første gruppespillskampene har Molde tre poeng opp til Qarabag på andreplassen, men de regjerende norske mesterne har bedre målforskjell enn laget fra Aserbajdsjan.

Og Qarabag tar imot gruppeleder Bayer Leverkusen på hjemmebane. Tyskerne, som har hatt en fantastisk start i Bundesliga, står også med tre seire av tre mulige i gruppe H, og cruiser mot gruppeseieren.

Ingenting å spille for i Norge før Cupfinalen

Molde kan og bør satse på dette oppgjøret, da suksess i Europa League kan bli en fin trøst for de begredelige resultatene i Eliteserien i høst. Molde står med hele fire tap på rad mot rivaler og tabellnaboene Bodø/Glimt, Brann, Tromsø og Rosenborg.

Molde ligger dermed på femteplass på tabellen, og har ikke lenger mulighet til å ta en av plassene som gir Europacup neste år. Siste håpet er Cupfinalen, der de møter Bodø/Glimt på Ullevaal om en måneds tid. I mellomtiden bør Molde satse på å vinne sine to resterende Europacup-kamper, og sikre avansementet til utslagsrundene på nyåret.

Spin Bookie

Spinbookie

4.6/5

100% opp til 1 000 kr

Europa League gruppe H:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Bayer Leverkusen 6 6 0 0 16 18
#2 Qarabag FK 6 3 1 2 -2 10
#3 Molde 6 2 1 3 0 7
#4 Haecken 6 0 0 6 -14 0

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Häcken møtte Malmö i helgen, og da måtte Edward Chilufya ut med en skade som gjør at han ikke rekker dette oppgjøret. Det er ellers ikke særlig med fravær hos Per Mathias Høgmos menn, som også kan glede seg over at Even Hovland er friskmeldt.

For Erling Moes del så er det heller ikke store hensyn å ta, og vi ser trolig en ganske lik førsteellever som i tapet mot Rosenborg i helgen.

Häcken:

Abrahamsson;
Sandberg, Hammar, Ousou, Totland;
Dahbo, Gustafson, Abdulrazak;
Layouni, Hrstic, Sonko

Molde:

Pettersen;
Øyvann, Hagelskjær, Haugan;
Løvik, Breivik, Ellingsen, Kaasa, Haugen;
Eikrem, Gulbrandsen

Haecken vs Molde Odds for HUB:
Kampen starter 09/11 21:00
Kamp avsluttet

Spilltips til Häcken – Molde

Häcken står med hele 13 strake hjemmeseire i Allsvenskan, og vant hele 4-2 mot gulljagende Malmö i helgen. Det er med andre ord ikke en enkel oppgave som venter Erling Moes menn i kveld.

Men jeg var personlig ikke imponert over hva jeg så av dem på Aker stadion for to uker siden, og synes Molde-laget sto godt mot dem.

Molde bør også være veldig revansjesugen etter de dårlige prestasjonene de siste ukene, og jeg tror troppen er motivert for å vise hva som bor i dem. Med Eikrem fra start, som er Moldes store stjerne i Europacupene, tror jeg Molde tar et stort steg mot avansement i Europa i Gøteborg i kveld.

Moldenserne er svake favoritter på oddsen, og du får rundt 2.40 for Molde-seier. Du finner de beste oddsene til kampen fra våre samarbeidspartnere både over og under i denne artikkelen.

Kampen spilles på ærverdige Ullevi, og kampstart er klokken 21:00.

Haecken vs Molde Begge lagene scorer
Kampen starter 09/11 21:00
Kamp avsluttet
Haecken vs Molde Over/under 2.5 mål
Kampen starter 09/11 21:00
Kamp avsluttet

Dagens kamper:

Odds for HUB:
9th Nov
Game
Result
FT
Qarabag FK Bayer Leverkusen
0 1
9th Nov
Game
Result
FT
Haecken Molde
1 3

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler