Molde sikrer avansement til Europa League-utslagsrundene

Molde tar imot Qarabag i Europa Leauges gruppe H torsdag, og de regjerende norske mesterne kan ta et langt steg mot avansement i turneringen med seier. Her er vårt spilltips til oppgjøret.

Moldenserne står med to seire på rad i Eliteserien, men den siste innspurten har kommet for sent, og Molde har ingen sjanse til å ta en av de topp fire-plasseringene som gir Europacup neste sesong.

Dermed er Europa League og Cupfinalen om en og en halv uke de to siste sjansene til å få noe ut av denne sesongen. Molde er allerede sikret avansement til utslagsrundene i Conference League, men å havne på topp to i gruppen og sikre seg utslagsrundene i Europa League er selvsagt en stor gulerot.

Kan sikre videre spill i Europa League med seier

Etter fire kamper er Molde plassert på tredjeplass i gruppen, med samme poengsum som Qarabag. Men på grunn av 0-1-tapet i starten av gruppespillet er Molde plassert på plassen bak. Med andre ord vil et bedre resultat enn 1-0 her sikre andreplassen, uavhengig av hvordan det går i den siste runden.

Molde vil da være foran Qarabag i innbyrdes oppgjør, selv om Molde skulle tape mot Bayer Leverkusen og Qarabag vinne mot Häcken i den siste gruppespillsrunden.

Qarabag er som vanlig det beste laget i den aserbajdsjanske serien, og leder tabellen med ett poeng etter 2-1-seieren på bortebane mot Sabah i helgen.

Spin Bookie

Spinbookie

4.6/5

100% opp til 1 000 kr

Europa League gruppe H:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Bayer Leverkusen 6 6 0 0 16 18
#2 Qarabag FK 6 3 1 2 -2 10
#3 Molde 6 2 1 3 0 7
#4 Haecken 6 0 0 6 -14 0

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Erling Moe må klare seg uten Jacob Karlstrøm i årets siste fire kamper på grunn av et brudd i beinet, noe som betyr at Oliver Petersen fortsetter mellom stengene.

Martin Linnes er også ute resten av sesongen med en ankelskade, mens Erling Knudtzon trolig er tilbake i troppen etter å ha vært ute med en hodeskade i store deler av sesongen.

For gjestene sin del må de klare seg uten Julio Romao på grunn av karantene. Ellers er det ingen skadet å melde om for Qarabag sin del.

Molde:

Petersen;
Haugan, Øyvann, Ellingsen, Løvik, Haugen;
Eriksen, Kaasa, Breivik;
Eikrem, Gulbrandsen

Qarabag:

Lunyov;
Vesovic, Mustafazada, Medina, Cafarguliyev;
Jankovic, Andrade, Zoubir, Hofmann, Benzia;
Juninho

Molde vs Qarabag FK Odds for HUB:
Kampen starter 30/11 21:00
Kamp avsluttet

Spilltips til Molde – Qarabag:

Som nevnt tidligere kan Molde sikre seg topp 2-plasseringen ved å vinne med et bedre resultat enn Qarabag vant med i sin hjemmekamp mot Molde, som var 1-0.

Molde har mye å bevise her på tampen av sesongen, og avansement i Europa League og seier i Cupfinalen vil mer enn nok kompensere for den dårlige 5. plassen i Eliteserien, klubbens dårligste plassering siden 2016, da de også havnet på 5. plass.

Qarabag kommer fra et betydelig behagligere klima å spille fotball i, til minusgrader på Norges nordvest-kyst, noe som er en åpenbar fordel for hjemmelaget, i tillegg til kunstgresset.

Jeg tror Molde går hardt ut fra start, og scorer minimum to mål. Moldes forsvar har vært akilleshælen denne sesongen, så jeg tør ikke plassere et bet der bortemål er en faktor.

Jeg går for at Molde scorer minimum 1.5 mål, som gir fine 1.86 i odds hos Unibet.

Kampstart er klokken 21:00 torsdag på Aker stadion, og du kan se kampen på TV2 Play.

Molde vs Qarabag FK Begge lagene scorer
Kampen starter 30/11 21:00
Kamp avsluttet
Molde vs Qarabag FK Over/under 2.5 mål
Kampen starter 30/11 21:00
Kamp avsluttet
Molde vs Qarabag FK Double Chance - Full Time
Kampen starter 30/11 21:00
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler