Toppoppgjør på Aker stadion: Spilltips til Molde mot Brann

Det var stjerneskuddet Erling Braut Håland som scoret alle de fire målene, alle i første omgang. for Molde i det som var Branns første serietap for sesongen.

Molde FK – SK Brann
Aker stadion, Molde
Eliteserien, runde 18
Søndag klokken 18:00

Og stortalentet var ikke med Molde når de torsdag spilte 0-0 borte mot skotske Hibernian i den første kampen av Europa League-kvalifiseringens tredje runde. Han var i Salzburg for å forhandle om sine personlige betingelser med RB Salzburg. 18-åringen blir etter alle solemerker solgt til den østerrikske toppklubben, for så å bli lånt tilbake til Molde resten av sesongen.

Dermed er han trolig med i troppen søndag, noe som øker mulighetene for at Molde tar årets andre skalp på Brann betraktelig. Tapet hjemme for Molde er fortsatt Branns eneste tap i serien denne sesongen. Bergenserne har spilt to kamper siden, 2-2 borte mot Bodø/Glimt før sommerferien før Start ble banket hele 4-1 på Brann stadion mandag.

Molde har ikke hatt sommerferie, for i tillegg til 5-1 hjemme mot Vålerenga og 2-2 borte mot Lillestrøm i serien har Molde avansert i Europa League ved å slå både Glenavon og Laci over to kamper. Hibernian kommer til Aker stadion torsdag for returmøtet etter 0-0-kamper i Skottland denne uken.

Skulle Molde vinne vil de klatre opp på 33 poeng, og dermed kun være fem poeng bak Brann, som for øyeblikket leder Eliteserien med sine 38 poeng, to mer enn Rosenborg. Haugesund innehar tredjeplassen, ett poeng foran Molde. Rosenborg møter Stabæk hjemme denne runden mens Haugesund tar imot Vålerenga.

Lagnyheter

Molde og Ole Gunnar Solskjær kan glede seg over en tropp som er mer eller mindre skadefri, kun Martin Ellingsen er ute med en langtidsskade. Håland er ventet tilbake, men Solskjær har nyervervelsene Leke James og Cibicki som alternativer på topp i tillegg til Brustad og Chukwu Chima.

Lars Arne Nilsen venter enda tålmodig på nyervervelser, og må dermed velge et lag ut i fra en veldig tynn tropp. Heldigvis for bortelaget sin del ser det ut til at både Gilli Rolantsson og Ruben Kristiansen er klar etter at begge to har stått over treninger og trent alternativt siden mandag.

TV og live stream

Kampen kommer kun til å bli vist på Eurosport Player i Norge, i tillegg til på Eurosport Pluss.

Du kan følge kampen live mens du live better hos Unibet. Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Oddstips

Det er ventet et jevnt oppgjør på røkkeløkka søndag kveld, mellom serieleder Brann og et jagende Molde. Molde har en både bredere og bedre tropp på papiret, men Brann har vist gang på gang denne sesongen at de er et godt kollektivt som fortjener å ligge der de ligger på tabellen. Vi tror det blir jevnt, og det kommer gjerne en del mål, spesielt i andre omgang. Brann kommer nok til å starte kampen ved å ligge seg litt bakpå, men får de et mål imot etter hvert vil også Brann ta større risiko fremover.

Vi går for at begge lagene scorer til finfine 3.30 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler