Molde avslutter sin dårlige hjemmeform

Magnus Wolff Eikrem Molde Viking spilltips

Nylige Cupmestre Molde tar imot Odd til dyst i Eliteserien i dag. Kampen skulle egentlig først bli spilt i midten av august, men på grunn av at Molde skal ut i Europacup så har NFF og Odd gått med på at kampen flyttes til i dag.

De to lagene blir begge sett på som potensielle medaljekandidater denne sesongen, men spesielt Molde bør ha et lag som skal kjempe om tittelen, selv om det allerede har blitt to tap denne sesongen.

Molde vant som sagt Cupen for en og en halv uke siden, etter en 1-0-seier mot Glimt foran det som var et noe skuffende besøkt Ullevaal stadion, med rett under 20 000 solgte billetter.

De andre Eliteserie-lagene har spillefri frem til den store festdagen for norsk fotball på mandag, selveste 16. mai. Molde gjester Aalesund til et skikkelig Møre og Romsdal-derby da, mens Odd tar imot Haugesund hjemme på Skagerak Arena i Skien.

Det blir nok tilnærmet fullt på begge de to kampene, noe det ikke i det hele tatt kommer til å bli her i kveld. Trolig ikke mer enn under 5000 mennesker forventes å stille opp på Aker stadion til dette oppgjøret.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Molde:

Karlstrøm;
Linnes, Tiedemann Hansen, Bjørnbak, Haugen;
Ellingsen, Mannsverk, Hussain;
Kaasa, Wolff Eikrem, Zekhnini

Odd:

Rossbach;
Ruud, Mesik, Bjørtuft, Kitolano;
Lekven, Kitolano, Jørgensen;
Kastrati, Lauritsen, Rolantsson

Spilltips: Molde leder ved pause og fulltid

Som nevnt tidligere så har Molde tapt sine to siste hjemmekamper i Eliteserien, noe som ikke skjer ofte for seriemesterne fra to sesonger siden. Dermed er det stort press på laget fra Romsdalen.

Hjemmelaget er plaget med en del skader, og det kommer selvfølgelig til å innvirke på prestasjonene, selv om de fortsatt kan stille med et antatt sterkere mannskap enn det gjestene fra Skien kan.

Odd har tapt sine to første bortekamper, og tapte også sin forrige hjemmekamp mot Aalesund 2-3, og står dermed med tre tap på sine første fem ligakamper denne sesongen.

Jeg synes Molde er et klart bedre lag, men oddsen på ren hjemmeseier er alt for lav til at den er spillbar.

Derfor går jeg for Molde-ledelse ved både pause og fulltid, noe som gir fine 2.10 i odds hos Unibet.

Kampstart er i kveld klokken 19:00.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler