Spilltips til kveldens Superliga-kamp mellom Midtjylland og OB

Midtjylland – Odense Boldklub
MCH Arena, Herning
Dansk Superliga
Mandag klokken 19.00

Midtjylland jakter et Brøndby i form og sitt andre seriemesterskap, men da må OB beseires på hjemmebane. VI gir deg odds og spilltips til kampen.

Ikke tapt på ni serierunder

Midtjylland har vunnet åtte av sine ni siste seriekamper, og senest i forrige serierunde ble det en sterk 4-0-seier hjemme mot David Nielsens AGF.

Så langt ligger Midtjylland på en andreplass på Superliga-tabellen, fire poeng bak ligaleder Brøndby, men med én kamp mindre spilt. Jyllands-laget kan dermed krype helt opp i ryggen på de gule og blå med seier i kveld.

Stigende form på Odense

Odense hadde en ruskede start på sesongen men har nå kun tapt én av de siste åtte seriekampene. På de åtte kampene har de blant annet vunnet 1-0 hjemme mot FCK og 2-0 borte mot AaB.

I den forrige serierunden ble det 3-0 hjemme mot Hobro, og keeper Sten Grytebust holdt dermed nullen for åttende gang denne sesongen. Vår landslagskeeper peker seg ut som en av de beste keeperne i Superligaen denne sesongen.

OB holder seg akkurat inne på topp-seks før denne kampen, men kan klatre opp til fjerdeplass med seier. Topp seks er etter 26 serierunder klar for mesterskapssluttspill, mens syvende til fjortende skal fordeles i to grupper som kjemper om å unngå én nedrykksplass i hver gruppe.

Fjerdeplass på toppscorerlisten

Men det er ikke bare Sten Grytebust som markerer seg av nordmenn i Superligaen for tiden. På kveldens hjemmekamp finner vi fjerdemann på toppscorerlisten i Superligaen med ni mål, Alexander Sørloth og Gustav Wikheim.

Det er ventet at både tidligere Bodø/Glimt, Rosenborg og Groningen-spiller Sørloth og tidligere Strømsgodset og Gent-spiller Wikheim starter kveldens oppgjør.

MCH Arena Midthylland

Kampen spilles på MCH Arena i Herning, Midtjyllands hjemmebane som tar omtrent 11.800 tilskuere.

Tidligere møter

Siden år 2000 har de to klubbene møttes hele 54 ganger i serie og cup, med Midtjylland som vinner i 26 av dem. 11 har endt uavgjort mens OB har vunnet 17 kamper.

I fjor vant Midtjylland begge oppgjørende med 1-0 hjemme og 2-0 borte. Midtjylland slo også ut OB i den fjerde runden av den spanske cupen med 3-0 på bortebane.

Skader og suspensjoner

Rasmus Nicolaisen og Alexander Munksgaard er begge ute med sakder for Midtjylland, mens Rafael van der Vaart ikke er med i troppen denne gangen heller. Den nederlandske stjernen har enda til gode å spille for Midtjylland denne sesongen.

OB er uten Mikkel Desler som har blitt operert for en blindtarmsbetennelse. I tillegg er Jacob Barrett Laursen ute med en brukket hånd. Izanna Uzochuwku er tilgjengelig igjen etter å ha stått over med karantene i den forrige seriekampen.

Spilltips: Akexlander Sørloth til å score når som helst + 2-1 som fulltidsresultat

I dag er vi vågale og går for et Scorecast-spill. Vi er rimelig sikker på Midtjylland-seier men en odds på 1.36 frister ikke voldsomt. En 50-lapp på vårt spilltips vil gi en flott gevinst på 650 kroner, men ønsker du mindre risiko kan også Midtjylland-seier med (-1) handicap til 2.05 i odds være et godt spill.

Odds for kampen fra bet365:

Midtjylland: 1.36

Uavgjort: 4.75

Odense Boldklub: 7.50

Sørloth scorer + 2-1-seier til midtjylland: 14.00

Midtjylland med (-1) handicap: 2.05

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler