Spilltips til kveldens Superliga-kamp mellom Midtjylland og AGF

FC Midtjylland – AGF Aarhus
MCH Arena
Mandag klokken 19.00

Midtjylland kjemper i toppen av Superliga-tabellen, mye takket være deres norske målmaskin Alexander Sørloth. I kveld skal AGF få bryne seg på den kraftige nordmannen.

Fire poeng bak serielederen

Ståle Solbakkens FC København har startet sesongen heller ujevnt, og befinner seg etter 17 serierunder på en femteplass med 25 poeng.

Og i den danske storklubbens fravær på toppen av tabellen har andre klubber fått muligheten til å skinne, deriblant Alexander Sørloth og Gustav Wikheims FC Midtjylland.

Men det er enda fire poeng opp til serieleder så langt, Brøndby. Hovedstadslaget har åpnet med 12 seire på sine første 17 seriekamper og leder hele 14 poeng foran erkerival København.

Med seier i dag vil Midtjylland klatre helt opp i ryggen på Brøndby og for alvor være med i gullkampen. Siste og eneste gang Midtjylland vant serien var tilbake i 2014/15-sesongen.

Den forrige seriekampen endte med en 1-0-seier borte mot AaB etter mål av Midtjyllands andre nordmann, tidligere Strømsgodtset-ving Gustav Wikheim.

Midtjyllands toppscorer

Alexander Sørloth er så langt i sesongen klubbens toppscorer med sine 9 mål, men det er et lite stykke opp til de tre før han på toppscorerlisten i Superligaen.

Nordsjællands Emiliano Marcondes topper med sine 14 mål etterfulgt av nordmannen Pål Alexander Kirkevold med 13 og Ernest Asante med 12.

Alexander Sørloth Norge

Alexander Sørloth har kjempet seg til fast plas på det norske landslaget etter godt spill for Midtjylland siden i sommer.

Sliter i bunnen også i år

AGF Aarhus har siden 2006 vært tre ganger nede i dansk andredivisjon, og som regel slitt i bunnen av tabellen de sesongene de har vært i Superligaen.

De to siste årene har klubben havnet på henholdsvis tiende og ellevteplass, og også i år sliter de på nedre halvdel av tabellen. Det er åtte poeng opp til sjetteplass som gir mesterskaps-sluttspill med to kamper igjen å spille.

Så om ikke noe drastisk skjer med formen bør klubben forberede seg på å spille for å beholde plassen i en av de to nedrykksgruppene.

AGF kom fra fire strake tap før de tok i mot Silkeborg på hjemmebane i den forrige serierunden. Den vant de greit 3-1 etter mål av Morten Rasmussen og to ganger Mustapha Bundu.

Tidligere møter

Siden 2000-sesongen har de to lagene møttes hele 47 ganger i serie og cup og det er Midtjylland som har det historiske overtaket med sine 23 seire mot AGFs 16.

I fjor endte det med borteseier i tilsvarende oppgjør da AGF vant 1-0. Og i kampen i Aarhus endte det også med borteseier da Midtjylland vant hele 3-0.

Skader og suspensjoner

Dagens hjemmelag må klare seg uten lagets og ligaens store stjerne Rafael Van der Vaart som er ute med en hodeskade. Nederlenderen er uansett på kant med både trener og ledelse og har ikke fått spilletid så langt i sesongen.

Midtjylland har også den unge høyrebacken Alexander Munksgaard utilgjengelig grunnet en operasjon som har holdt han på sidelinjen siden 12. oktober.

Mustafa Amini pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen i den forrige seriekampen mot Silkeborg og må stå over dagens kamp for AGF.

I tillegg er Alexander Juel Andersen og Aleksandar Jovanovic utilgjengelige grunnet henholdsvis en lyskeskade og en kneskade. Førstnevnte er ute resten av året mens det er usikkert når Jovanovic er tilbake.

Spilltips: Sørloth til å score først + Midtjylland-seier

Vi tror seier til Midtjylland i kveld er ganske bankers og oddsen på 1.36 gir ikke mye avkastning. Vi tror også det er stor sannsynlighet for at vår norske landslagsspiss Alexander Sørloth kommer til å putte minst ett mål og vi går derfor for Midtjylland-seier i en kamp der Sørloth scorer det første målet.

Odds for kampen hos bet365:

Midtjylland: 1.36

Uavgjort: 4.75

AGF Aarhus: 8.80

Wincast:

Sørloth scorer først + Midtjylland vinner: 5.00

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler