Spilltips til kveldens Ligacup-semifinale mellom Manchester City og Bristol City

Manchester City – Bristol City
Etihad stadion, Manchester
Ligacupen, semifinale
Tirsdag klokken 20.45

Sesongens overraskelseslag i Ligacupen står ovenfor sin tøffeste oppgave så langt i turneringen når Manchester City venter på bortebane i kveld. Få spilltips til kampen her.

Formsvake, men med i opprykkskampen

Bristol City er et av lagene som har overrasket mest i Championship denne sesongen og befinner seg etter 26 spilte serierunder på en fjerdeplass med 47 poeng.

Cardiff ligger på plassen over med lik poengsum mens Derby innehar den første plassen som gir direkte opprykk med to poeng mer i sekken. Wolverhampton er suveren ligaleder med sine 61 poeng.

Men de to siste ligakampene har endt med tap for laget fra vest-England. Først ble nettopp Wolverhampton for sterk på hjemmebane (1-2) før Aston Villa kjørte over dem borte (0-5).

Uslåelig ligaleder

Manchester City ruver alene på toppen av Premier League etter 22 serierunder, enda ubeseiret. Kun to poengtap har det blitt så langt, mot Everton hjemme i den andre serierunden (1-1) og Borte mot Crystal Palace nå i det hektiske juleprogrammet (0-0).

Det er hele 15 poeng ned til byrival Manchester United på andreplass mens regjerende mestere Chelsea følger ett poeng fattigere på plassen bak der igjen. Med 16 kamper igjen av sesongen skal det mye til for at ligagullet ikke havner i den lyseblå delen av Manchester i år.

Overtidsjubel i den forrige runden

Bristol Citys hjemmebane Ashton gate holdt på å falle sammen da Korey Smith smelte ballen i mål alene på bakerste stolpe og sørget for 2-1 til hjemmelaget over Manchester United i den forrige runden av Ligacupen.

I tillegg har Championship-laget slått ut flere andre Premier League-lag på sin vei mot semifinale. Crystal Palace (4-1), Stoke (2-0) og Watford (3-2) har alle undervurdert de rød- og hvitkledde Premier League-dødarene.

Manchester City har på sin side slått ut West Bromwich (2-1), Wolverhampton (4-1 på straffer) og Leicester (4-3 på straffer) så langt i turneringen.

I helgen ble den tredje runden av FA-cupen spilt, og her fikk Watford sin revansje mot Bristol City etter å ha slått de 3-0 på hjemmebane, mens Manchester City knuste Premier League-kollega Burnley 4-1 hjemme etter å ha først kommet under.

Lagnyheter

Benjamin Mendy er enda langtidsskadet for kveldens hjemmelag, i tillegg til at den brasilianske landslagsspissen Gabriel Jesus er ute til starten av mars. Pep Guardiola vil uansett rokere en del på laget grunnet det tette kampprogrammet.

For bortelaget sin del er den senegalesiske spissen Famara Diédhiou ute med en kneskade, noe han har vært siden slutten av oktober. Manager Lee Johnson må også klare seg uten Jens Hegeler og Eros Pisano, og det er usikkert hvor lenge.

Spilltips: Begge lag scorer

Vi satser på at Bristol City virkelig er tent før denne utfordringer og ønsker å få med seg et godt resultat før returoppgjøret om to uker. Derfor satser vi på at de klarer å lirke inn ett mål, i tillegg til at Manchester City selvsagt putter en god del, som vanlig. Oddsen for at begge lag scorer er fine 2.25.

Returoppgjøret spilles på Ashton Gate tirsdag 32. november klokken 20.45.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler