Målrikt når Norge gjester Georgia på bortebane

Norge hang lenge med borte mot Spania lørdag, men tapte til slutt med relativt stygge sifre, 0-3. Nå kan starten av EM-kvalifiseringen reddes med tre poeng borte mot Georgia.

Kampen spilles på Batumi Arena, som ligger i Batumi, en kystby ved Svartehavet, tett på grensen til Tyrkia.

Alt annet enn tre poeng vil plassere oss i en vanskelig situasjon i fortsettelsen av denne EM-kvalifiseringen, med tøff motstand fra både Skottland og Georgia om den viktige andreplassen bak Spania.

For når vi tapte 0-3 borte mot Spania lørdag hadde Skottland allerede komfortabelt vunnet 3-0 hjemme mot Kypros. Men det skal sies at skottene ikke imponerte voldsomt, og at det var ganske jevnt før innbytter Scott McTominays scoret to helt på tampen av kampen.

Skottland tar imot Spania hjemme etter at vi har møtt Georgia, så med et godt resultat kan vi passere dem og innta andreplassen i gruppen. Spania er selvsagt store favoritter mot skottene.

Full liste: Se hvem som har oppnådd 50 landskamper for Norge (og hvem som er tett på).

Kampene i gruppe A tirsdag:

Odds for HUB:
28th Mar
Game
Result
FT
Georgia Norway
1 1
28th Mar
Game
Result
FT
Scotland Spain
2 0

Slik ser gruppen ut etter to spilte kamper:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Spain 8 7 0 1 20 21
#2 Scotland 8 5 2 1 9 17
#3 Norway 8 3 2 3 2 11
#4 Georgia 8 2 2 4 -6 8
#5 Cyprus 8 0 0 8 -25 0

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Som Ståle Solbakken mistet også Georgia-sjef Sagnol to sentrale spillere til skade i starten av denne landslagspausen, midtbanemann Anzor Mekvabishvili og forsvarsspiller Davit Khocholava.

Men ellers så Georgia virkelig frisk ut mot Mongolia, selv om de hvilte sin største stjerne, Kvaratskhelia, som definitivt starter på venstrekanten mot Norge.

Haaland og Ajer er selvfølgelig fortsatt utilgjengelig for Norge, men ellers er det ingen nye skader å melde i Norges tropp.

Jeg tror Julian Ryerson tar høyreback-plassen fra Marcus Holmgren Pedersen, men forventer ikke flere store forandringer fra Ståle Solbakken. Norge hang tross alt godt med til det gjensto 10 minutter mot Spania.

Det kan også tenke seg at Ola Solbakken kan få prøve seg fra start, mot det som blir et betydelig svakere forsvar å bryne seg på enn det var på lørdag.

Georgia:

Mamardashvili;
Kashia, Dvali, Kobakhidze;
Lobzhanidze, Kvekveskiri, Aburjania, Gocholeishvili;
Kvaratskhelia, Zivzivadze, Chakvetadze

Norge:

Nyland;
Ryerson, Strandberg, Østigård, Meling;
Ødegaard, Berg, Austnes;
Solbakken, Sørloth, Elyounoussi

Spilltips: Kombinasjon, begge lag scorer og over 2.5 mål

Jeg er veldig usikker på denne kampen. Det er vanskelig å si hvordan de to lagene står i forhold til hverandre, men jeg er sikker på at Georgia kommer til å overraske veldig mange nordmenn.

Forhåpentligvis blir ikke den norske troppen like overrasket, og jeg regner med Ståle har stålkontroll på hva som venter dem.

Det som gjør meg mest usikker er Kvaratskhelia. Han har ydmyket flere av verdens beste forsvarsspillere gjennom hele sesongen i Serie A og Champions League, så Norges forsvar skal ikke være en stor match for han.

men ellers er Georgia et middelmådig lag, så her er det sjanser for Norge å score mål. Det blir avgjørende for Norge å score flere mål enn det Kvaratskhelia (3.16 i odds på at han scorer hos Spinbookie) gjør, da vinner vi kampen.

Så jeg tror det blir mål, og jeg tror vi får mål i begge ender av banen. Det gir fine 2.65 i odds hos Unibet med over 2.5 mål og at begge land scorer.

Kampstart er kl 18:00 norsk tid tirsdag kveld, og kampen vises på TV 2.

Nedenfor kan du finne mer odds til kampen fra våre samarbeidspartnere.

Georgia vs Norway Odds for HUB:
Kampen starter 28/03 18:00
Kamp avsluttet
Georgia vs Norway Begge lagene scorer
Kampen starter 28/03 18:00
Kamp avsluttet
Georgia vs Norway Over/under 2.5 mål
Kampen starter 28/03 18:00
Kamp avsluttet
EURO Qualification Grp. A

28th March 2023 - 16:00

Batumi Stadium

Georgia

Match Ended
Norway

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

3

Gjennomsnittlig mål scoret

0/1

Kamper endte uavgjort

100%

Mål scoret i første omgang

EURO Qualification Grp. A

2023

Norway

2

Georgia

1

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler